Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Εκπληκτικές φωτογραφίες από την πρώτη εμφάνιση του Nick Cave στην Ελλάδα!

Στο ιστορικό Τριήμερο στο Σπόρτιγκ, 17 Σεπτεμβρίου 1982

Το τι έγινε στην πρώτη εμφάνιση του Nick Cave, με τους Birthday Party, στην Ελλάδα, περιγράφεται με μια λέξη : Χαμός!


Στις εξαιρετικές φωτογραφίες που τράβηξε τότε, ο Γιώργος Τουρκοβασίλης, βλέπουμε τους έλληνες φανς, να αποθεώνουν τον τραγουδιστή. Απλώνουν τα χέρια να τον αγγίξουν, πολλοί μοιάζουν έτοιμοι να του σχίσουν ένα κομμάτι από τα ρούχα του.

Είναι 17 Σεπτεμβρίου 1982, η πρώτη μέρα του ιστορικού Τριήμερου στο Σπόρτιγκ (17,18 και 19 Σεπτεμβρίου). Δύο άλλα ξένα συγκροτήματα που έπαιξαν, ήταν οι Fall (18 Σεπτ) και New Order (19 Σεπτ).Όμως αυτό που συνέβη με τους Birthday Party, ήταν πρωτοφανές. Ο Nick Cave, ηλεκτρίζει το ακροατήριο, που αποτελείται από τους πρώτους έλληνες πανκς και new wave. Ξαπλώνει στην σκηνή, παίρνει εκφράσεις αλλόκοτες, μοιάζει έξω από αυτόν τον κόσμο...


Αυτή θα πρέπει να ήταν και η πιο τρελαμένη περίοδος του Nick Cave.Ο Χρήστος Δασκαλόπουλος, που δούλεψε τότε στην διοργάνωση της συναυλίας, είχε αναφέρει παλαιότερα πως:

«Πρώτη φορά που συνάντησα από κοντά τον Nick Cave ήταν όταν πήγα να τον παραλάβω από το αεροδρόμιο για τη συναυλία. Πήγα να του συστηθώ δίνοντας το χέρι μου για χειραψία και αυτός το παίρνει και μου χώνει μια δαγκωνιά. Τρελός τελείως. Είχε μαζί του δυο γκόμενες που είχε γνωρίσει στο αεροπλάνο και ήθελε να τις φέρει μαζί του στο ξενοδοχείο. Τότε είχε μια Φιλιππινέζα μάνατζερ, τη Μινού, η οποία τα πήρε πολύ μαζί του και του έβαλε χοντρό χέρι. Αυτός τσαντίστηκε και έφυγε από το ξενοδοχείο, αλλά δεν ήξερε πού να πάει και γύρναγε στους δρόμους της Αθήνας, από ό,τι μας έλεγε μετά. Έμπαινε σε λεωφορεία και σε τρόλεϊ, αλλά τον πετάγανε έξω γιατί δεν είχε λεφτά να πληρώσει εισιτήριο, μέχρι που μια άγνωστη κυρία του έδωσε το αντίτιμο και κάπως έτσι την άλλη μέρα πια κατάφερε να έρθει πίσω στο ξενοδοχείο Ακροπόλ, στις γραμμές του τρένου...».
Πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου