Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

St. Guilt – Η αφοπλιστική αθωότητα της «Αγίας Ενοχής»

Η Ελίνα Τερσενίδου και ο Οδυσσέας Μαστραππάς, δημιουργικός πυρήνας των St. Guilt (Φωτογραφίες: Μανώλης Νταλούκας, 2018)

Η Ελίνα Τερσενίδου, 22 χρόνων, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρωσία, στην πόλη Σαράτοφ, όπου και σπούδασε κλασική μουσική και έμαθε πιάνο. Στην Ελλάδα, ήρθε πριν τέσσερα χρόνια, θέλοντας να φοιτήσει στην Νομική Σχολή και να γνωρίσει  την πατρίδα που έμαθε από μικρή να αγαπά, μέσα από τις διηγήσεις των γονιών και παπούδων. 
Φοιτήτρια στο Καποδιστριακό της Αθήνας πια, και ένθερμη για τα μουσικά, έβαλε αγγελία στο facebook, αναζητώντας μουσικούς για να ιδρύσει ροκ σχήμα. Απάντησαν πολλοί, που πρότειναν ραντεβού για ποτό, τους οποίους αγνόησε, διότι το ενδιαφέρον της ήταν η μουσική και όχι το καμάκι. Εντόπισε πάντως αγνές προθέσεις, στον Οδυσσέα Μαστραππά, με τον οποίο και συναντήθηκε στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης. Εκεί, και συμφώνησαν να σχηματίσουν συγκρότημα στο οποίο έδωσαν το όνομα Αγία Ενοχή (St. Guilt) που είναι η πλέον αθώα Αγία.  
Λίγο μετά, στο σχήμα προστέθηκε ο Χρήστος Μουσλής, και έτσι η σύνθεση είναι:

Ελίνα Τερσενίδου (πλήκτρα, τραγούδι)
Οδυσσέας Μαστραππάς (ντραμς)
Χρήστος Μουσλής (μπάσο)

Μέχρι στιγμής, μας έχουν παρουσιάσει δύο τραγούδια, τα Flares και Turn your Back. Και τα δύο, σε στίχους του Οδυσσέα και μουσική της Ελίνας, καταγράφονται στα καλύτερα αγγλόφωνα, του ελληνικού ροκ. Το Flares με την αγγελική φωνή της Ελίνας, ορίζει την διάθεση των παιδιών, καθώς αρχίζουν το δημιουργικό τους ταξίδι. Ένας μαγικός ωκεανός υπάρχει τώρα μπροστά τους. Απλώνουν πανιά. Ίσως κάποτε κοπεί ο δεσμός από κάποιο της μοίρας ψαλίδι. Τώρα όμως! Τώρα αφήνονται στον ρυθμό. Το Flares είναι η κατανυχτική προσευχή όλων όσοι ξεκινούν για το ταξίδι του Ροκ. Λαμπεροί πυρσοί, φωτίζουν τον δρόμο. Sail on silver girl!The ocean is a way to go
Not a barrier to keep you home
We still can turn the stones
Into jewels playing with our own rules

My good old friend, a blue car
Many miles to go too far
The window is a screen
Full of things I’ve never seen

CHORUS
One day we’ll go away
As easily as scissors cut a cord
But for now, let your body the hit
To absorb

Flares are reflecting on our eyes
Fears are drowned by smoke
The roads may be the same with no hope
But I’ll carry my load

Come closer, so you can hear
The rising tide is near
My good old friend, a blue car
Many miles to go too far


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου