Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Μανώλης Νταλούκας- Μάταλα (Η Ιστορία της Νεφεριάνας)

Ετοιμάζεται το βιβλίο Μάταλα (Η Ιστορία της Νεφεριάνας) του Μανώλη Νταλούκα. 
Θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Άγκυρα, μέσα στον Μάη. 
Γραμμένο με αγάπη για την ψυχεδελική εποχή και τα αιώνια νεανικά όνειρα, δημιουργεί ταυτόχρονα, έναν Ύμνο στην Κρήτη.


 Το βιβλίο περιγράφει την φυγή της Αλέξιας, από το σπίτι της στην Αθήνα, από μία ατμόσφαιρα που την πνίγει. Είναι Άνοιξη του 1970, και το δεκαεξάχρονο κορίτσι, πηγαίνει στα Μάταλα, όπου γίνεται η χίπισσα Νεφεριάνα, ζώντας τον έρωτα και το ψυχεδελικό όνειρο, στις σπηλιές των βράχων.

Η ιστορία, αναβιώνει την Εποχή των Λουλουδιών, και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Στο τέλος εκείνης της Άνοιξης, η χούντα, κλείνει τις σπηλιές, με στρατιωτικού τύπου επέμβαση, που θυμίζει Φράουλες και Αίμα. Το βιβλίο είναι πλημμυρισμένο από τα μαγικά χρώματα και το μαγικό τοπίο της Κρήτης, το νησί, που ο συγγραφέας θεωρεί δεύτερη πατρίδα του και το ωραιότερο μέρος του κόσμου. Η Τζόνι Μίτσελ, ο Κάρεϋ, ιστορικά πρόσωπα της ψυχεδελικής εποχής, πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία αγάπης που θα σας μείνει αξέχαστη. Με τελετές της Φωτιάς στην παραλία, νύχτα κάτω απ’τα βράχια, με ροκ τραγούδια αλλά και με κρητικό πεντοζάλι!

Μια σειρά σύγχρονων τραγουδοποιών (σχεδόν όλη η σκηνή της νέας ελληνικής ψυχεδέλειας) ποιητών και εικαστικών, υποστηρίζουν την έκδοση.

Για παραγγελίες, στα τηλέφωνα των εκδόσεων ΑΓΚΥΡΑ 210 2693800-4.Joni Mitchell's Matala, Crete from Matala Crete on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου