Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Σκέψεις για τα ερωτήματα του Μάη του '68 / Περιοδικό KABOOM / Παρασκευή 11/5 στις 20:00 / ΣΤΟΣΧΟΛΕΙΟ


Γράφει η Άντζι Καρατζά

Ήταν ο Μάης που έφερε όλους τους Ιούνηδες.
Η άνοιξη που πίστεψε στην ουτοπία. 
Η ουτοπία που απήγαγε την ηλικία της αθωότητας, με τη μέθοδο της πιο άτοπης απαγωγής.
Γι αυτό σου λέω: Είναι επαναστατικό να υποφέρεις τις σκέψεις και να κλαις στα νοήματα.
Να ταλαιπωρείς τα νήματα που σε αντέχουν, σαν κούκλα που παίζει σε φωτεινή σκηνή.


Τον Μάη του 1968, ήμουν ακριβώς 2. Μετά από 50 χρόνια, έχω το θάρρος της ασταμάτητης γοητείας που εμβολίζει ταχύτατα τις μέρες που μένουν μόνες. Για να περιμένουν τις νύχτες που θα φυσήξει. Αέρας συνείδησης.

Τη νύχτα της Παρασκευής 11/5, ΣΤΟΣΧΟΛΕΙΟ θα φυσήξει αέρας που θα εκφράσει την έκρηξη του 4ου τυπωμένου KABOOM, που κύριο θέμα έχει τον Μάη του '68 και που θα το φιλοξενήσουμε μαζί με τη συντακτική του ομάδα και με τις ομιλίες-απόψεις των Στέφανου Ροζάνη και Σταύρου Μπονάτσου, καθώς και παρεμβάσεις άλλων ομιλητών.

Γιατί, ήταν ο Μάης που έφερε όλους τους Ιούνηδες. Γι αυτό. Και για άλλα.

Φιλικά,
Η Άντζι για την ομάδα ΚΛΑΝ´Σπλας*

*ΚΛΑΝ´Σ: Καλλίνα Μαϊοπούλου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Άντζι Καρατζά, Νεκτάριος Αλεβιζόπουλος, Νίκος Μπονάτσος και Σταύρος Μπονάτσος.

Πλας: Περιοδικό KABOOM.



Παρασκευή 11/5 20:00-24:00 /ΣτοΣχολείο, Προποντίδος 51, 10444, μετρό Αττική ή Σεπόλια. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105129248 και 6977149706



Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε το μπλόγκι μας www.stosxoleio.gr ή https://www.facebook.com/stosxoleio/


Το περιοδικό Kaboom με αφορμή την κυκλοφορία του 4ου τεύχους, και στα πλαίσια της θεματικής για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση, τον Μάιο του '68 στη Γαλλία, θα φιλοξενηθεί ΣτοΣχολείο όπου θα συνομιλήσει με τον Σταύρο Μπονάτσο και τον Στέφανο Ροζάνη για την επίδραση του Μάη τότε και σήμερα.


Ο Σταύρος Μπονάτσος σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. στο εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη και λιθογραφία στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts και στην Ecole Nationale Supérieure des Arts Appliqués et des Métiers d’ Art στο Παρίσι, στο εργαστήριο πλαστικών υλών και πολυεστέρα του J. Cantes, με υποτροφία.

Ο Στέφανος Ροζάνης σπούδασε Μαθηματικά και Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
και Φιλοσοφία στο Καθολικό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Δίδαξε, μεταξύ άλλων, φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Σορβόνης, καθώς και στο Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι συγγραφέας δοκιμιακών έργων, φιλοσοφικών μονογραφιών και ποιητικών συλλογών.

Οι ομιλίες θα περιλαμβάνουν βιωματικές και ακαδημαϊκές προσεγγίσεις που σχετίζονται με την περίοδο των γεγονότων.

Την ομιλία θα ανοίξει με παρουσίαση της θεματικής του τεύχους, που αφορά τον Μάη του '68, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Μάριος Κατρίτσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου