Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΑΝΤΙΟ Χάρρυ Κλυνν

Πέθανε σήμερα, ο μεγάλος καλλιτέχνης Χάρρυ Κλυνν, σε ηλικία 78 ετών. Έπασχε από αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα, και η υγεία του είχε επιδεινωθεί, ύστερα από τον θάνατο του γιου του, Νίκου Τριανταφυλλίδη (2016). 


Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 12.00 στον Ιερο Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μητρόπολη Καλαμαριάς). Ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο Καλαμαριάς.



Ο Χάρρυ Κλυνν, υπήρξε μια ιδιαίτερα πολυσχιδής προσωπικότητα στον καλλιτεχνικό χώρο (Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Τραγουδοποιός, Ζωγράφος, Ποιητής). Αλλά και με έντονη δραστηριότητα στην πολιτική, και την κοινωνική ζωή της χώρας. 

Φωτο: Ο Χάρρυ Κλυνν, με τον αγαπημένο του γιο, Νίκο Τριανταφυλλίδη (RIP). 

Ο Χάρρυ Κλυνν, γεννήθηκε στις 7 Μαίου 1940, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλειος Νικολάου Τριναταφυλλίδης. Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς, στο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και στο Ε΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Υποκριτική, στη Δραματική σχολή του Πέλλου  Κατσέλη (1959-1962).

Γνώρισε την γυναίκα του (Χαρίκλεια), στο Σικάγο και παντρεύτηκαν το 1965. Απέκτησε τρία παιδιά. Δύο αγόρια (Νικόλαος και Απόστολος) και ένα κορίτσι (Κυριακή). Είχε και ένα εγγονάκι το Χαρικλάκι, από τον γιο του Νίκο και την Σάννυ Μπαλτζή. 



Σχετικά με τους δίσκους του Χάρρυ Κλυνν

O Xάρρυ Kλυνν δεν είχε καμία σχέση με το χώρο της δισκογραφίας. Όταν όμως, διαπίστωσε (1977) να κυκλοφορούν «καραβιές» από πειρατικές κασέτες και να ακούγονται παντού αποσπάσματα που κρυφά ηχογραφούσαν οι «ειδικοί» από ζωντανές του παραστάσεις, σκέφτηκε να προτείνει στην EMI – COLUMBIA να συνεργαστούν πειραματικά στην παραγωγή ενός σατιρικού δίσκου. O μόνος από τα στελέχη της COLUMBIA που πίστεψε στην ιδέα αυτή και τη στήριξε μέχρι τέλους ήταν ο Γιώργος Πετσίλας, που ανέλαβε μάλιστα και την παραγωγή των πρώτων δίσκων του Χάρρυ Κλυνν. O Γιώργος Πετσίλας δε διαψεύστηκε. Από τον πρώτο κιόλας δίσκο ο Xάρρυ Kλυνν αναδεικνύεται σε leading artist της COLUMBIA και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι την ημέρα που μεταπήδησε στην Polygram(1985).




O πρώτος δίσκος του Xάρρυ Kλυνν (Για Δέσιμο) κυκλοφόρησε το 1978.
Oι δίσκοι του δημιούργησαν επανάσταση στο χώρο της ελληνικής δισκογραφίας. Για πρώτη φορά σατιρικοί δίσκοι φιγουράρουν στην πρώτη θέση του TOP TEN. Εκτός από τους 15 (και πλέον) επίσημους δίσκους, κυκλοφόρησε ένας ανεξακρίβωτος αριθμός από πειρατικές κασέτες με ηχογραφήσεις από ζωντανές παραστάσεις. Aκόμα, κυκλοφόρησαν σε πειρατικές κασέτες και όλες οι ραδιοφωνικές εκπομπές «APAMΠAΔEΣ ME KAPOYΛIA, BAΣANA ΠOY 'XEI H AΓAΠH» που παρουσιάστηκαν από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Eλληνικής Pαδιοφωνίας το 1981.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου