Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Το Jason Αντιγόνη είναι κάτι σαν την μαντάμ Λουκά;


Περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι, για την ενημέρωσή μας ή για την αυτοπροβολή του;


Σέβομαι απόλυτα τα δικαίωμα του καθενός/της καθεμίας, να προσδιορίζει ο ίδιος/η ίδια το φύλο. Σέβομαι απόλυτα, τις κινητοποιήσεις-δράσεις της LGBTQ+ κοινότητας, για παραμερισμό των διακρίσεων. Όμως, η περίπτωση του Jason Αντιγόνη, προβληματίζει αν ανήκει σε τέτοιες κινήσεις ελευθερίας.


Το Jason Αντιγόνη (ο ίδιος επιθυμεί να αναφέρεται με άρθρο ουδέτερο), λέει πως είναι χωρίς φύλο, και θέλει την νομική κατοχύρωση.  Έχω την εντύπωση, πως, μέλημά του, δεν είναι τόσο η προβολή αιτημάτων των αποκλεισμένων από την «υγιή» κοινωνία ομάδων, όσο η προβολή του εαυτού του.

Μου θυμίζει έντονα την διάθεση της μαντάμ Λουκά. Τα φώτα της διασημότητας, μετρούν γι αυτήν περισσότερο από τις «διακηρύξεις» που κάνει, έτσι που σκαρφίζεται χίλια κόλπα για την μπει στο πλάνο της τηλεόρασης.

Και το Jason Αντιγόνη;

Δεν υπάρχει τηλεοπτική εκπομπή που να μην πήγε να δώσει το σόου του, ή αν υπάρχει, σίγουρα στο μέλλον, αν το καλέσουν, θα πάει.
Το είδαμε στον Λιάγκα, στην Ανίτα, στην Τατιάνα και σε πολλές άλλες παρόμοιες εκπομπές.  Τελευταία, το είδα στο Athens Pride 2018. Φαινόταν, πως έκανε το παν για να κλέψει την παράσταση, την προσοχή των φωτογράφων. Εμφανίστηκε σαν ΘΕΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ με κόκκινες ζαρτιέρες. Στην πλάτη του ήταν γραμμένες οι λέξεις: ΦΕΜΙΝΙΣΤΗΣ, ΑΘΕH, ΒΙΓΚΑΝ. Στόχευε άραγε με αυτή την προκλητική εμφάνιση, να μας ευαισθητοποιήσει για τα δικαιώματα των Φεμινιστριών, των Βίγκανς, των Άθεων και Διεμφυλικών;
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή, που χωρίζει τον αγώνα για αλλαγή της κοινωνίας, από την αυτοπροβολή. Θυμήθηκα, την παλαιότερη περίπτωση του μίστερ Εθνικά Μπούτια. Ποιος θα έλεγε πως, υπερασπιζόταν εκείνος τους έλληνες gay; Κανείς. 

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου