Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Ο Θάνος Κόης στην πιο γκαν γκαν γειτονιά της Αθήνας (ΜΕΤΣ - Γειτονιά που μαθαίνει)

Ο Θάνος Κόης, με το συγκρότημά του Lost Bodies, έτοιμος να αρχίσει την συναυλία στο Μετς (Φωτ. Μ Νταλούκας, 2018)

Στο Μετς, είναι μια γειτονιά πανκ ροκ, που κάλεσε τον Θάνο Κόη, στο εκεί πάρκο, να δείξει τα κόλπα του. Πήγαμε από περιέργεια, να δούμε τι γειτονιά είναι αυτή, που γουστάρει Lost Bodies. Και είδαμε ένα απίστευτο θέαμα: Νοικοκυραίοι συν γυναιξί και τέκνοις, χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι, τα τραγούδια του Θάνου. Μπράβο στην γειτονιά, που ξέρει από Τέχνη!



Υπάρχουν τέτοιες γειτονιές στην Αθήνα; Μάλιστα κύριε. Μερακλήδες οι άνθρωποι, είχαν ανάψει φωτιές να ψήσουν σουβλάκια, ενώ πανέμορφες γειτονοπούλες, λάμβαναν θέσεις για να απολαύσουν Σωλήνες και άλλα ανάλογα, εκ των ασμάτων του Θάνου.
Ψηφίζουμε Μετς, με χέρια και πόδια!


Ρε συ, τι ωραία γειτονιά είναι αυτή! Εμείς, γιατί δεν έχουμε τέτοια καλά στο Μαρούσι; Αυτή η γειτονιά, έχει επίπεδο, το σουβλάκι εκεί τρώγεται με Τέχνη, με στυλ, δεν πέφτουν με τα μούτρα, το Μετς δεν είναι γιουρούσι.Σε ένα πανό που ήταν απλωμένο, διαβάζω ΜΕΤΣ- Μια Γειτονιά που Μαθαίνει. Πληροφορούμαι, πως, από τις 25 Ιουνίου, μέχρι την 1 Ιουλίου είχαν μαθήματα: Βιβλίο, Μουσική, Ζωγραφική, Περιβάλλον, και άλλα πολλά. Άρα λοιπόν, εδώ πρόκειται για ένα τόπο με φιλομάθεια, κι έτσι εξηγείται το πράγμα.

Και μετά βγαίνει ο Κόης με τους Lost Bodies...


Και μετά, απλώνεται ένας ωκεανός φαντασίας. Τολμηρές λέξεις, και αλήθειες που φέρνουν άλλοτε γέλωτα, και άλλοτε ένα πέστα Χρυσόστομε. Και όλη η γειτονιά μαθαίνει. Κι εμείς μαθαίνουμε πως στην όποια γειτονιά περάσουμε την ζωή μας, δεν θα δούμε προκοπή, αν δεν φάμε έστω και μια μπουκιά ψωμί μονιασμένοι.
Μαζί με τον Θάνο και τους Lost Bodies, ήταν και η Σοφία Λαμπροπούλου (φωτο) με το κανονάκι της. Τρομερή τύπισσα! Αλλά για αυτήν, θα μιλήσουμε σε μελλοντικό ποστ.


 O Σύλλογος “ΑΡΔΗΤΤΟΣ” ήταν ο διοργανωτής όλων των εκδηλώσεων που έγιναν  την εβδομάδα από Δευτέρα 25 Ιουνίου εως και την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018,
στους ανοιχτούς και κλειστούς χώρους της  ωραίας αυτής γειτονιάς του Μετς.  Περισσότερα για τον Σύλλογο, ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου