Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Moonshine Effect - Our Eyes Should Meet

Το πρώτο άλμπουμ του νεοψυχεδελικού σχήματος Moonshine Effect με τίτλο Our Eyes Should Meet. Αρχίζει με ήχο που λες ότι βγαίνει από ξύλινο κουρδιστό κουτί μουσικής, το παιδικό παιχνιδάκι. Κλείνει πάλι με παρόμοιο ήχο. Μεσολαβούν πέντε τραγούδια και ένα ορχηστρικό, που σε ταξιδεύουν κάτω από φως φεγγαριού, με ένα χαμόγελο πικραμύγδαλο, στην θύμηση μιας χαμένης αγάπης. Στο booklet του cd, υπάρχει ο στίχος του μεγάλου άγγλου τραγουδοποιού Nick Drake, "Someday our ocean will find its shore", από το τραγούδι του Time Has Told Me


Μια ρομαντική διάθεση, όπως εκείνη του Drake, αναδύεται από το άλμπουμ των Moonshine Effect. Δεν είναι όμως, άλμπουμ χαλάρωσης, είναι μια θλιμμένη αλλά μεστή εξαίσιων συναισθημάτων, αναπόληση, για κάποια πολύτιμη αγάπη, που χάσαμε, και ελπίζουμε ίσως κάποτε, να ξαναβρούμε.  




I’ll paint the sky to keep you close to me
you know that i will wait you till dawn
it makes no sense and that’s the reason why
you don’t recall which way to go
Hear a story from an old friend
how would you care to spend the night
feelings that i have forgotten
so find a pair of eyes tonight
“We all have to sing” says the voice inside your mind
and now it’s clear to me 
I could never see the Light...

Το τραγούδι, σφραγίζεται με την παράξενη φωνή της  Jacqueline Chermille, η οποία ερμηνεύει όλα τα τραγούδια. Σε κάποια σημεία, η κοπέλα, ίσως χάνει τον τόνο, αλλά αυτό δεν ενοχλεί, το αντίθετο. Υπάρχει μια ζεστασιά, μια παιδική τρυφερότητα στην φωνή, που σε γοητεύει. 

Ποια είναι η Ζακλίν; Γύρω από αυτήν, υπάρχει ένα μυστήριο. Δεν θέλει να αποκαλυφθεί, και δεν υπάρχει φωτογραφία. Το Chermille, είναι προσωνύμιο κι όχι επώνυμο. Σημαίνει ένα τούνελ από φυτά που σχηματίζεται με τεχνητό τρόπο, σε κήπους. Εκείνο που ξέρουμε, είναι πως δεν είναι ελληνίδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι από την Αυστρία.


Ακόμα, δεν υπάρχουν φωτογραφίες από τα μέλη του σχήματος, έτσι το μόνο που έχουμε από τους Moonshine Effect, είναι το εξώφυλλο του δίσκου, που δεν δείχνει βέβαια κάποιον από αυτούς. Είναι μια ωραία φωτογραφία, της Polyanna Vrelianaki: ένα παιδικό πρόσωπο που κοιτάζει προς κάποια φώτα. Η φωτογράφος, είναι η αδελφή του γνωστού Ζαχαρία, που έχει το ιστορικό δισκοπωλείο στο Μοναστηράκι.

Ως μέλη του γκρουπ (στην πραγματικότητα όμως πρότζεκτ του Σιδερίδη), εμφανίζονται οι:

Vocals – Jacqueline Chermille
Bass – Pinto de Lima
Guitar – Johnny Dell'Orso
Keyboards – Kostas Lamda
Keyboards, Drum Programming – Theodoros Dremetsikas
Percussion – Nikos Darilas



Ο δίσκος, κυκλοφόρησε προς το παρόν ως cd (θα βγει και σε βινύλιο) και διανέμεται από την B-Otherside. Η παραγωγή, χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου, από τον Γιάννη Σιδερίδη, ο οποίος είναι και ο συνθέτης των τραγουδιών (έχει γράψει στίχους και μουσική σε όλα, εκτός από δύο, στα οποία συνεργάστηκε στο μουσικό μόνο μέρος, με τον Kosta Lamda).
Ο Γιάννης Σιδερίδης, που στο cd εμφανίζεται σαν Johnny Dell'Orso, εργάζεται στο δισκοπωλείο του Ζαχαρία. 

To Our Eyes Should Meet, αναμφίβολα, είναι ένας δίσκος που αξίζει να ακούσετε, ιδιαίτερα αν σας ενδιαφέρει η dream pop, και η ψυχεδέλεια των χαμηλών τόνων. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για κάποια μειονεκτήματα, θα λέγαμε πως ίσως είναι λάθος, που στο booklet, δεν υπάρχουν οι ωραίοι στίχοι. Ένα άλλο σημείο, είναι η ηχογράφηση. Σε κάποια σημεία, η φωνή της Ζακλίν, δεν ακούγεται γραμμένη καλά, ξύνει. Αν αυτό είναι ένα εφέ, που ηθελημένα έγινε, κατά την γνώμη μου, είναι λάθος.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου