Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΕΡΤ έχει ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να την πάνε μπροστά

Φωτ: Οι BaiLdSA στον Κήπο της ΕΡΤ (24 Αυγ 2018)

Η ΕΡΤ με τις συναυλίες που διοργάνωσε στο Ζάππειο αλλά και στον Κήπο του Μεγάρου στην Αγ.Παρασκευή, απέδειξε ότι μπορεί και θέλει, να δώσει βήμα σε νέους αξιόλογους καλλιτέχνες, που κατά κανόνα δεν προβάλλονται από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Οι συναυλίες αυτές, που έγιναν με δωρεάν είσοδο και τίτλο SummERTime 2018, τελείωσαν χθες.

Δημιούργησαν έστω για 15 μέρες, μια νησίδα πολιτισμού, στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, που κυριαρχείται από το ανόητο και γελοίο. Ελπίδα μας, είναι, πως περισσότερες ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στο μέλλον, αν βέβαια η ΕΡΤ, επιταχύνει το βήμα, με τους ικανούς ανθρώπους που διαθέτει, απομονώνοντας κάποιους καρεκλοκένταυρους, που παρεισέφρησαν και την φρενάρουν. 

Ιδιαίτερη αναφορά, κάνουμε στην θεματική βραδιά, «Το Ροκ συναντά την Παράδοση», οπότε και ξετυλίχθηκε μια ιστορία αντίστασης, στα χρόνια της χούντας. Τότε, όπως επεσήμανε ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας (φωτο), οι συνταγματάρχες, θέλησαν να καπελώσουν και την ελευθερία που περιείχαν τα δημοτικά μας τραγούδια, και να τα προσαρμόσουν στα χουντικά ιδεώδη.

Πολλοί καλλιτέχνες, αντιστάθηκαν τότε, δείχνοντας πως οι ρίζες δεν έμπαιναν σε αλυσίδες. Ο ροκ τρόπος που έπαιζαν οι πρωτοπόροι εκείνοι, τα δημοτικά μας τραγούδια, ήταν η αιτία, η παράδοση να μην αποχωριστεί την ελληνική νεολαία, να μην χαριστεί στους χουντικούς.

Στις 24 Αυγ 2018, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, οι BaiLdSA και οι Θραξ Πανκc (Thrax Punks), στον κήπο της ΕΡΤ, δημιούργησαν το ευτυχές πάντρεμα, θύμισαν την ιστορία, και  έδειξαν ότι το ροκ συνεχίζει να συναντά την παράδοση, με πανέμορφο τρόπο και τώρα. 

Μια ωραία στιγμή, ήταν, όταν ο κιθαρίστας των Θραξ Πανκc, επί του χόρτου του Κήπου της ΕΡΤ, δημιούργησε πανηγυρικό κλίμα, με ροκ και παραδοσιακούς θρακιώτικους ήχους. Η φωτογραφία, από την βραδιά, «Το Ροκ συναντά την Παράδοση», 24 Αυγούστου 2018.

Φωτο: Η frontwoman του συγκροτήματος Κυνηγοί Ονείρων, με τον Πάνο Χρυσοστόμου (τελευταία μέρα του SummERTime 2018)

Ιθύνων νους, όλων των εκδηλώσεων, ήταν ο Πάνος Χρυσοστόμου, δραστήριο στέλεχος της ΕΡΤ. Μπράβο. Αν ο Χρυσοστόμου, με την ομάδα του, κατόρθωσε τέτοιες όμορφες δράσεις, φανταστείτε τι θα έκανε, αν βρισκόταν σε ανώτερη θέση, όπως αυτή του Αν.Διευθύνοντος Γιώργου Θαλασσινού, ο οποίος πολύ θόρυβο κάνει, αλλά από έργο, μηδέν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου