Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Fake news, τρολαρίσματα, συνομωσιολογία, και άλλα πολλά, στο Φεστιβάλ The Garden of Dystopian Pleasures

Φωτο: Η Lady Miss Kangela ή Kangela Tromokratisch

Ενδιαφέροντα και πολύ φευγάτα πρόσωπα θα συνευρεθούν στο Φεστιβάλ The Garden of Dystopian Pleasures, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, 15 - 21 Σεπτεμβρίου 2018. Ένα από αυτά και η Lady Miss Kangela (φωτο), μοναδική κάτοικος του πλανήτη ΑΝΤΖΟΥΡΛΑ. Αυτοπροσδιορίζεται ως πανκ θεότητα, και ψυχεδελική νοικοκυρά.

Η Lady, στο φεστιβάλ θα παρουσιάσει τη διάσημη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή της «Πρωινό με την Kangela», η οποία διέλαθε την προσοχή του Καρανίκα (κακώς). Η Kangela, θα μιλήσει για θέματα όπως η ελληνική σκηνή τέχνης, το body positivity, το φύλο, ο φεμινισμός κ.α.

Το Φεστιβάλ των Δυστοπικών Απολαύσεων, διοργανώνεται από την ομάδα Φυτά και το Υπουργείο Μετα-Αλήθειας. Περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες θα δείξουν με τα έργα τους, πλευρές της μεταλλαγμένης ζωής μας, ή θα ενσαρκώσουν σαλταρισμένους τύπους αθέατους στην καθημερινότητα (υπάρχουν πολλοί). Ποια είναι αυτή η ομάδα Φυτά; Να πάτε να μάθετε, οι τύποι θα τα πούνε στα ίσια. Αλλά δεν θέλει και πολύ σκέψη, να συμφωνήσεις με την άποψη, περί γενικής Φυτοποίησης του πολίτη (μάλιστα κυρία μου).

Το Υπουργείο Μετα-Αλήθειας, είναι κάτι που έπρεπε να το κάνει, αλλά δεν το έκανε κανείς Πρωθυπουργός στην Ελλάδα. Έτσι η ιδιωτική πρωτοβουλία των νεαρών καλλιτεχνών, σχημάτισε το νεοσύστατο think-tank The Ministry of Post-Truth. Το Υπουργείο αυτό, είναι αρμόδιο για το καυτό ζήτημα της μετα-αλήθειας, δηλαδή την έξαρση των ψεύτικων ειδήσεων και την επιστροφή της συνωμοσιολογικής προπαγάνδας.  

Στο αξιοσημείωτο Φεστιβάλ, θα παρακολουθήσετε:


- μια διάλεξη από τη φεμινίστρια φιλόσοφο Nina Power για την έμφυλη διάσταση του τρολαρίσματος,

-το Noise Skiladic Εxperience του Pop Tektonism, όπου η ελεύθερη noise συναντά το σκυλάδικο,

-μια παρουσίαση του καλλιτέχνη Ed Fornieles για την πορνογραφία την εποχή της εικονικής πραγματικότητας,

-την περφόρμανς "Daddy Knows", μια τηλεφωνική συνομιλία της Μεταθεοδοσίας με τον συνωμοσιολόγο πατέρα της,

-μια ομιλία του φιλοσόφου Γιάννη Σταυρακάκη για τη σχέση λαϊκισμού και μετα-αλήθειας,

- μια παρουσίαση της Σοφίας Μπέμπεζα για τις πρακτικές της νέας δεξιάς με χίπστερ ναζί και πράσινα βατράχια,

και πολλά άλλα.

Με αγωνία αναμένουμε να απαλαύσουμε και την περσόνα Η Ξυλοκάτι είναι καλύτερη από την Ακρόπολη (φωτο).  
Η Ξυλοκάτι πήγε στην Ακρόπολη, αλλά είναι δυσαρεστημένη. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί την θαυμάζουν. Βάζει το σοβαρό ερώτημα μήπως η Ακρόπολη πρέπει να αλλάξει όνομα. Η κοπελιά, ισχυρίζεται πως είναι καλύτερη απο την Ακρόπολη και μας προσκαλεί σε ένα καλλιτεχνικό πικνίκ μαζί με τον πιστό της υπηρέτη και μασκότ της alt-right, Pepe Le Frog.

Το φεστιβάλ βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ASFA barbecue (Ανωτάτης Σχολής Fine Arts μπάρμπεκιου), μιας διεθνούς συνάντησης καλλιτεχνών, θεωρητικών, σπουδαστών και κοινού που ξεκίνησε το 2013 και αποτελεί μία από τις λίγες πρωτοβουλίες με ανατρεπτικό χαρακτήρα. 

The Garden of Dystopian Pleasures
15 έως τις 21 Σεπτεμβρίου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, (Πειραιώς 256), στην Αθήνα.

Ελεύθερη Είσοδος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου