Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Monovine - Void

Τέσσερα χρόνια είχαν να βγάλουν δίσκο οι Monovine και να που, πριν δύο εβδομάδες ανέβασαν νέο άσμα (Void) στο youtube, ανακοινώνοντάς το, ως προπομπό καινούργιου (τρίτου) δίσκου. Τούτοι οι ευφάνταστοι τύποι, είναι τρεις, στην φωτογραφία όμως, συνοδεύονται από τον Αρουραίο Μεσσία, που δεν παίζει μεν στο συγκρότημα, αλλά τους εμπνέει. Ο Μεσσίας, δεν ευλογεί, ή μάλλον ευλογεί με ανήθικο τρόπο, κάνοντας με το δάχτυλο, το αισχρό σχήμα.

«Τι είναι τούτοι ωρέ;» θα ρωτήσετε με το δίκιο σας, εφόσον τέτοια πράγματα είναι απαράδεκτα, και θα τα απέρριπτε σίγουρα η επιτροπή της Ιθαγένειας Έχεις Ταλέντο.
Οι Monovine, είναι άλλο ένα σχήμα που βγαίνει να πει τα δικά του «τρελά» και που θα το αγνοήσουν παντελώς τα λεγόμενα ΜΜΕ. Γιατί θα τους αγνοήσουν; Γιατί μπερδεύονται με την σημειολογία. Αν οι Monovine,  είχαν τουλάχιστον  ένα γκομενάκι να δείξουν, τότε μάλιστα, θα έκαναν κάποια αναφορά, αλλά έτσι με τον Μεσσία Αρουραίο, δεν υπάρχει περίπτωση, εκτός αν τα σκάσουν (money talks, νόμος).

Το όνομά τους, Monovine, είναι γριφώδες. Τι σημαίνει; Μόνο κρασί; Μόνο κλήμα; Και ποιο κλήμα; Το κλήμα που έφαγε ο γάιδαρος; Ουδείς ξέρει.

Αλλά, ας έρθουμε και στο βίντεο σε σκηνοθεσία Μαριλίζας Αντωνιάδου, που υποστηρίζει το νέο τους τραγούδι. Βλέπουμε λοιπόν, έναν τρελό επιστήμονα, να κάνει τα πειράματά του, σε κάποιο πειραματόζωο που έχει κλεισμένο σε κλουβί. Ταυτόχρονα, οι Monovine παίζουν το τραγούδι, ενώ κάποιοι τυπάδες χορεύουν. 

Ξάφνου, εις εκ των χορευτών, απομακρύνεται, σαν να ζαλίζεται, και μεταμορφώνεται στον Αρουραίο Μεσσία με τις νυχάρες. Μηνγουάϊλ, ο επιστήμονας φαίνεται ανήσυχος, το πείραμά του, ίσως απέτυχε, και μάλλον θα δοκιμάσει πάλι. Όμως έρχεται ο Αρουραίος και τον καθαρίζει. Στο τελευταίο πλάνο βλέπουμε τον Αρουραίο, νύχτα πάνω από την πόλη, να τεντώνει την δαχτυλάρα του δηλώνοντας Νίκη.

Τι σημαίνουν άραγε όλα αυτά; Αν υποθέσουμε ότι, υπάρχουν κάποια πειραματόζωα στα χέρια τρελού επιστήμονα, ποιος είναι ο Αρουραίος Μεσσίας, που θα τα σώσει; Ο Λεβέντης, ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης μήπως; Ποιος τελικά; Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση, όλα τυλίγονται σε ένα μυστήριο, όπως μυστηριώδες είναι πάντα το αόρατο μέλλον. 


Sometimes i like to enter a void Sometimes i have the urge to destroy Submissive masses looking away And Truth will hit me again like a wave Secrets are hidden, the ones you deside Swallow the pills, that will make us alive Just put me back in my beautiful cage And i will show you the pleasure of change Any way Just look around you The sky above you Noone will save you And i will fail you Empires fall, can you save me a seat? From cell to cell i feel incomplete There's nothing here for me, where is mine? It sends me over and over the time And away Anyway.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου