Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΠΛΟΙΟ Η ΕΡΤ – Παραιτείται και ο Χρήστος Λεοντής;

Η ΕΡΤ μοιάζει με πλοίο που κινδυνεύει να προσαράξει. Χρειάζεται τώρα ένα γερό «ρυμουλκό», αλλά ο χρόνος δεν επαρκεί, εκτός αν γίνει ένα θαύμα.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλου, και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, Γιώργου Θαλασσινού. Ο Πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Λεοντής, είναι τώρα ο μόνος που μπορεί να αναλάβει τιμόνι. Θα το αναλάβει όμως; Μάλλον χλωμό.


 Από το Ραδιομέγαρο, ακούγεται, πως σκέφτεται κι αυτός την παραίτηση. Αν όμως παραιτηθεί, η ΕΡΤ θα παραμείνει με ένα προσωρινό σχήμα από μόνιμους υπαλλήλους, οι οποίοι συγκρούονται μεταξύ τους.

Ειπώθηκε πως το Υπουργείο, θα προκηρύξει γρήγορα τις διοικητικές θέσεις ώστε να βρει αντικαταστάτες του Διευθύνοντος Συμβούλου, και του Αναπληρωτή. Όμως ο χρόνος για να γίνει αυτό (η διαδικασία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η επιλογή, και η έγκριση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής), είναι τουλάχιστον ένας μήνας. Αν παραιτηθεί και ο Χρήστος Λεοντής, η κατάσταση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στην διάρκεια αυτού του μήνα, ίσως οδηγήσει το καράβι σε ξέρα.

Ακούγεται πως, ο Χρήστος Λεοντής, ζήτησε να έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να του εκθέσει τους σοβαρούς προβληματισμούς του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου