Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Καρέ-καρέ η εν ψυχρώ δολοφονία του Γ. Μακρή στη Βούλα

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει καρέ-καρέ την δολοφονία του Γιάννη Μακρή δημοσιοποίησε η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Προέρχεται από την κάμερα ασφαλείας έξω από το σπίτι.  



Το βίντεο δείχνει τον δολοφόνο να τρέχει πυροβολώντας προς την θέση του οδηγού, στο μαύρο Smart, όπου βρισκόταν ο Μακρής. Ο δολοφόνος είχε καλύψει το πρόσωπό του με μαύρο καπέλο τζόκεϊ, φορούσε ένα δίχρωμο σπορ μπουφάν, καθώς επίσης μαύρο παντελόνι και παπούτσια. Χρησιμοποίησε πιστόλι με σιγαστήρα, ώστε η εκτέλεση, να μη γίνει άμεσα αντιληπτή από περίοικους.

Η σκηνή του φόνου διαρκεί μόλις 5 δευτερόλεπτα. Ο Μακρής αμέσως μόλις δέχθηκε τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε από το Smart και προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας. Ο δολοφόνος τον ακολούθησε, και συνέχισε να τον πυροβολεί. Ο Γ. Μακρής δεν πρόλαβε να κάνει περισσότερα από 3 -4 βήματα, πριν πέσει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, όπου κατέληξε.


Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας έχουν εξαιρεθεί τα καρέ, όπου το θύμα εμφανίζεται, έχοντας βγει από το αυτοκίνητο μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, να προσπαθεί ενστικτωδώς να αποφύγει τις σφαίρες του δολοφόνου, που συνεχίζει να τον πυροβολεί, σχεδόν εξ επαφής.



Φωτο: Η 33χρονη Βικτώρια Καρύδα, σύζυγος του Γιάννη Μακρή, δήλωσε άγνοια για το κίνητρο της επίθεσης «Ποτέ δεν μου είπε ότι έχει λόγο να φοβάται. Ποτέ δεν υπήρξε ανήσυχος για κάτι. Ποτέ δεν έδειξε φοβισμένος»

Ο Μακρής δολοφονήθηκε με έξι σφαίρες που του έριξε ίσως «εισαγόμενος» δολοφόνος.
Αρκετοί, θεωρούν ότι το μυστικό της δολοφονίας, βρίσκεται στο αμαρτωλό παρελθόν του, στην Αυστραλία, όπου έζησε για πολλά χρόνια.
Άλλοι, όμως, εστιάζουν στις δραστηριότητες που είχε αναπτύξει την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα. Ο 46χρονος, ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας security και το τελευταίο διάστημα φημολογείται ότι είχε προσπαθήσει να επεκτείνει τη δραστηριότητά του στην παραλιακή και στη Μύκονο, παρέχοντας πολυτελείς υπηρεσίες, όπως φυλάξεις επιχειρήσεων, συνοδείες επισήμων κ.α. Εταιρεία security με μεγάλο μερίδιο της «πίτας» στη Μύκονο είχε και ο 57χρονος απόστρατος αστυνομικός Σπύρος Παπαχρήστου, που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Υπάρχουν υπόνοιες ότι ο φόνος του Παπαχρήστου, με τον οποίο ο «Αυστραλός» φημολογείται ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις, συνδέεται με την αλυσίδα των ανθρωποκτονιών για την επικυριαρχία στη νύχτα, τον έλεγχο του λαθρεμπορίου κ.ά.
ΠΗΓΗ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου