Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ARTΕΜΕΙΣ – Ρεπορτάζ από τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ

Στη φωτογραφία, ο τραγουδοποιός Πάνος Μπίρμπας, και η επικοινωνιολόγος Μαρία Μυλωνάκη, βλέπουν τα έργα που είχαν εκτεθεί, στη μεγάλη αίθουσα Τέχνης, του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής. Μια αναλυτική παρουσίαση, του εικαστικού μέρους του φεστιβάλ, θα δημοσιευτεί στο ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο, τις επόμενες μέρες.


Οι επισκέπτες, άρχισαν να έρχονται από τις 8 μ.μ. Έβλεπαν τα εικαστικά έργα στην αίθουσα Τέχνης, και μετά, συγκεντρώνονταν κατά παρέες, στον ωραίο υπαίθριο χώρο, έξω από το Τολ της Κεραμικής, απολαμβάνοντας ένα αναψυκτικό ή το ποτό τους.

Γύρω στις 8 και μισή, είχαμε την επίσκεψη του εξαιρετικού τραγουδοποιού Prins Obi (Γιώργου Δημάκη) που άνοιξε το μουσικό μέρος της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ, με την πολύ καλή τραγουδίστρια Χριστίνα Κοζιράκη (φωτο). Ο Prins Obi, είναι ένας από τους καλύτερους της νέας ψυχεδελικής σκηνής στην Ελλάδα. Ερμήνευσε μια σειρά covers αθάνατων τραγουδιών (Bob Dylan, John Lennon, Frank Zappa κ.α) αλλά και το δικό του, πολύ αγαπημένο στη νεολαία τραγούδι, Weekend Lovers...




Μετά από μικρό διάλειμμα, στη σκηνή ανέβηκε ο Πάνος Μπίρμπας (φωτο), σε ένα ακουστικό σετ, με τραγούδια από τον δίσκο του Finchley Road, αλλά και cover το κορυφαίο Suzanne του Leonard Cohen.

Το μουσικό μέρος του φεστιβάλ, έκλεισε με τους The Rockin’ Dead, με τραγούδια από το δίσκο τους Here Comes the Darkness. 

Η frontwoman του συγκροτήματος Άννα Οικονομοπούλου (φωτο), με τον Κώστα Στριφτό, κράτησαν για το τέλος το τραγούδι τους Wild Horses Neigh, εμπνευσμένο από το βιβλίο του Μανώλη Νταλούκα, Μάταλα/Η ιστορία της Νεφεριάνας, που αναφέρεται στα παιδιά των λουλουδιών που έζησαν στις περίφημες σπηλιές στους βράχους της Κρήτης, και εκδιώχτηκαν με στρατιωτικού τύπου επέμβαση από την ανίερη χούντα (Μάιος 1970). 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, φωτογραφήθηκε με τους μουσικούς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, ευχαριστώντας τους, για την στήριξη που δίνουν στην πρωτοβουλία του για αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής, και την ίδρυση υπερκομματικού Ραδιοφωνικού Σταθμού στο Μαρούσι.



Credits – Όλες οι φωτογραφίες ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο 2019-05-04








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου