Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Αμπατζόγλου – Το πρόγραμμά του για την ηθική αντιμετώπιση των ζώων

Φιλόζωοι του Αμαρουσίου, άκουσαν σήμερα με μεγάλη προσοχή, τι είχε να τους πει, ο Θόδωρος Αμπατζόγλου, για τα δικαιώματα των ζώων. «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και μας απασχολεί...» είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, και όρισε τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τακτικό, ως υπεύθυνο να καταθέσει προτάσεις για την ηθική αντιμετώπιση των αδέσποτων, αλλά και εκείνων που έχουν κύριο, που δεν μπορεί όμως να τα φροντίσει γιατί βρίσκεται σε οικονομική ένδεια. 



Credits - Όλες οι φωτογραφίες ΜΑΡΟΥΣΙ Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο 2019.


Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Τακτικός (φωτο) ανέφερε ότι άμεσος στόχος είναι η ίδρυση και λειτουργία Καταφυγίου αδέσποτων στο Δήμο Αμαρουσίου. Στο Καταφύγιο, θα παρέχεται προσωρινά άσυλο για τα αδέσποτα, καθώς και θεραπευτική και προληπτική αγωγή, μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολίτες για την υιοθέτησή τους. 
Ο Θόδωρος Αμπατζόγλου, απάντησε αμέσως ότι συμφωνεί, και ότι ίσως στο Κτήμα Καρέλλα, μπορεί να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για την ίδρυση του Καταφυγίου.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Τακτικός, παρατήρησε ότι στο Καταφύγιο, μπορεί να είναι η έδρα της Φιλοζωικής ομάδας του Δήμου, με τηλεφωνικό κέντρο για καταγγελίες κακοποιημένων ζώων, νεκρών και εγκαταλελειμμένων. Το τηλεφωνικό κέντρο, θα ενημερώνει τους δημότες, για όσα ζώα χάθηκαν και βρέθηκαν ή είναι διαθέσιμα προς υιοθεσία. 

Ο Θόδωρος Αμπατζόγλου, είναι γνωστός για τα φιλοζωικά του αισθήματα, και θεωρεί πως ο άνθρωπος που αδιαφορεί για τα ζώα, μοιάζει λίγο πολύ με τον ρατσιστή. Όπως ο ρατσιστής νοιάζεται μόνο για τα μέλη της φυλής του, έτσι και ο αδιάφορος για τα ζώα, ξεχνάει πως και τα ζώα είναι φίλοι του ανθρώπου και έχουν δικαίωμα να χαίρονται και αυτά τη ζωή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου