Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Ψύλλοι στ' Άχυρα - Το βαλσάκι του κακού εαυτού (Βίντεο)

«Το βαλσάκι του κακού εαυτού», είναι το πρώτο video clip που παρουσίασαν (πριν λίγες μέρες) οι Ψύλλοι στ’Άχυρα. Το τραγούδι περιέχεται στον ντεμπούτο τους δίσκο που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2018 από την Puzzlemusic. Τα γυρίσματα έγιναν στην περιοχή της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή του Ορφανίου Καβάλας, εκεί όπου «έχοντας τη θάλασσα στα δεξιά» μπορεί κανείς να κάνει τη θρυλική διαδρομή Θεσσαλονίκη – Βόλβη – Καβάλα.




Βίντεο: Γιωργής Σηφάκης (Studio Van)

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Έλενα Παπαδάκη | Γλυκερία Σακελλαρίου | Ζωή Μυλωνάκη | Δανάη Στυλιανίδου | Κώστας Κατσούρας | Δέσποινα Τουρλακίδου | Μαρία Φιτσοπούλου | Μαρία Τσιώτα | Μαγδαληνή Παπαφυλάκη

Σχετικά με τους Ψύλλους

Οι Ψύλλοι στ’ Άχυρα, είναι ροκ γκρουπ, της Θεσσαλονίκης. Σχηματίστηκαν το 2015 και εντάσσονται στο ελληνόφωνο ροκ, με βασικούς επηρεασμούς από: Σιδηρόπουλο, Τρύπες, Μωρά στη Φωτιά, και άλλους ανάλογους, που έγραψαν σπουδαίες σελίδες στο νεανικό βιβλίο, της χαράς, και της δημιουργίας, ενίοτε όμως και του τρόμου.

Έκαναν δυναμικές live εμφανίσεις σε Φεστιβάλ, Κοινωνικούς και συναυλιακούς χώρους στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφορήσαν τον πρώτο τους δίσκο (φωτο) με τίτλο το όνομά τους με την Puzzlemuzik. Εξαιρετική δουλειά, σε παραγωγή του Χρήστου Αλεξόπουλου, καταγράφεται ως ένας από τους σημαντικότερους δίσκους του ελληνικού ροκ στα χρόνια της Κρίσης.
Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Artracks Studios με την τεχνική multi–track live recording μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Περιέχει 11 τραγούδια με ηχητικό πυρήνα τις ροκ κιθάρες του Νίκου και της Αρτέμιδος, το στιβαρό  rhythm section των Σάκη και  Χάρη, και την ιδιαίτερη ερμηνεία του Ηρακλή. Αυτός ο ηχητικός καμβάς χρωματίζεται τοπικά είτε από τρομπέτα (όπως στο εναρκτήριο «Ακορντεόν» αλλά και στο single «Απρόσκλητος» που προηγήθηκε της κυκλοφορίας), είτε από πιάνο («Ψυχές»), είτε από rhodes και τρομπέτα (“Αγνό και Δακρυσμένο»). 
Η έντονη παρουσία των δεύτερων φωνητικών διατρέχει το άλμπουμ και υπογραμμίζει τον live χαρακτήρα του (όπως π.χ. τα gang vocals του «Ζαλίζομαι»). Το άλμπουμ κοσμείται από ονειρικά σχέδια της εικαστικού Σοφίας Ροζάκη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου