Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Πέθανε ο ποιητής Θόδωρος Μπασιάκος

Ο Μπασιάκος, διαβάζει ποιήματα στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Φωτ. Μ.Νταλούκας, 2018)

Σήμερα πληροφορήθηκα ότι ο Θόδωρος Μπασιάκος (ή Μπασιάκ), ένας γλυκύτατος άνθρωπος και τεράστιος ποιητής αποχαιρέτησε τον μάταιο τούτο κόσμο. Σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο fb, η σύζυγός του, ποιήτρια Μαριάνθη Μαρκοπούλου, γράφει ...

Μπουρλότο! Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, στη 1 μ.μ. αποχαιρετούμε τον Θόδωρο Μπασιάκο στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας. Η αποτέφρωση θα γίνει στις 2 μ.μ.



Είχα την χαρά και την τιμή να ήμουν φίλος του ποιητή Μπασιάκου. Υπήρξε ένας τεράστιος επηρεασμός για μένα.

Στο βιβλίο μου Νεφεριάνα, ο περιγραφόμενος χίπις στα Μάταλα με το όνομα Ναβάχο, είναι ο ποιητής Μπασιάκος. 

Ένα από τα ποιήματα του Ναβάχο, δηλαδή του Μπασιάκου, είναι: 

Όποια κι αν είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι Ιπποπόταμος!
Κι επίσης: Βιτόφσκι, Πήγασος, Μπλουζ στην Παραλία Αμπελοκήπων, Ψυχεδέλεια στα Ιλίσσια. Rue de Marseille, Καφενείο Πλάζα, Τουταγχαμών και Μπερντές, Au Revoir, Καφενείο Ελλάς στο Παγκράτι, πηγαίνω βόλτα στο Παγκράτι είτε έχει ήλιο, είτε έχει και βροχή, κάθομαι κάτω πίνω καφέ φαρμάκι, κι όποιος κοιτάει περίεργα, του λέω ευχαριστώ πολύ. Ξεχασμένο Πηγάδι, και Κόμης, Ζαχαροπλαστείο Τσαφ κλπ κλπ. Όποια κι αν είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι Ιπποπόταμος!

Ποιήματα και σκέψεις του ποιητή Μπασιάκου, μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο «Το ημιυπογειάκι του Μπασιάκ» που διατηρούσε, κλικάροντας ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Παρακαλώ, από τι πεθανε;;;;;;;;;;;;;;;Κανένας δεν αναφέρει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οντως!! δεν αναφερεται πουθενα η αιτια θανατου του.Σιγα το μυστηριο ρε παιδια που το κρυβετε κιολας! Πες μας πώς πεθανες να σου πουμε πώς εζησες!

      Διαγραφή