Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Νίκος Ζιώγαλας και Παύλος Συνοδινός σε Δημόσια Διαβούλευση

Το Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020, στην εκπομπή του Μανώλη Νταλούκα, Δημόσια Διαβούλευση, στο στούντιο θα είναι οι Νίκος Ζιώγαλας και Παύλος Συνοδινός. Στο Δεύτερο Πρόγραμμα ΕΡΤ 103.7, ώρα 3 με 5 το απόγευμα.

Περισσότερα για τους καλλιτέχνες



Ο Νίκος Ζιώγαλας, υπήρξε ένας «πρόσφυγας εντός» αφού νωρίς εγκατέλειψε το χωριό του στη Βέροια για να βρει τον μουσικό δρόμο του στην Αθήνα.

Από τα σημαντικότερα πρόσωπα του ελληνικού ροκ, πρωτοεμφανίστηκε το 1971 με το συγκρότημα Ανάκαρα, στην ιστορική ηχογράφηση Ωτοστόπ του Θανάση Γκαϊφύλλια.

Το 1976, συμμετείχε στον ιστορικό επίσης δίσκο Σε άλλους κόσμους του Ηρακλή Τριανταφυλλίδη. Το 1977 τραγουδά στον δίσκο Αχαρνής του Διονύση Σαββόπουλου.

Το 1985, παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο. το θρυλικό  «Τζάμπο».

Από τότε συνεχίζει να παραδίδει μοναδικής ομορφιάς μουσικό έργο. 


Τι να `ναι αυτό που ξαφνικά μ’ αναστατώνει

όταν τα πόδια σου προβάλλουν στα σκαλιά

χάνω τον έλεγχο και κάνω χίλια λάθη

τ’ αφεντικό τη γράφει τη ζημιά

 

Μην ξαναρθείς απ’ τη δουλειά δεν το αντέχω

δεν το μπορώ να σ’ αντικρίσω φιλικά

εγώ ξεδίπλωσα τα φύλλα της καρδιάς μου

κι εσύ υπόγραψες σαν σταρ του σινεμά


Ο Παύλος Συνοδινός, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και μεγάλωσε στον Κολωνό. Τελείωσε το περίφημο μουσικό γυμνάσιο – λύκειο Παλλήνης. Είναι πτυχιούχος της κοινωνικής Θεολογίας Αθηνών, πτυχιούχος ηχοληψίας της σχολής S.A.E. ενώ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των ανώτερων θεωρητικών της αντίστιξης και φούγκας. Για μερικά χρόνια, ήταν  βασικός κιθαρίστας των μουσικών σχημάτων της Νατάσσας Μποφίλιου και του Απόστολου Ρίζου. Το  2010, κυκλοφορεί την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του, από την LYRA, με τίτλο «Μικρές Ελπίδες», με τη συμμετοχή της Νατάσσας Μποφίλιου και του Γιάννη Χαρούλη. Το 2012 παρουσίασε την δεύτερη προσωπική του δισκογραφική δουλειά με τίτλο GREEKLISH BABYLON απο την ANTart productions. Από τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2018, ήταν το Status Update 2019, τρίτο προσωπικό άλμπουμ του Παύλου Συνοδινού.

Τα τραγούδια του, αποτελούν προσωπικές ιστορίες, που όμως αφορούν τον καθένα που αναζητά την φωτιά της Τέχνης, της Ζωής, και της Φαντασίας.Όπως λέει ο ίδιος, πολύ ευφυώς, στο Message in a Waltz....

Με τα δικά μου τα λόγια, κι όχι των άλλων τα λόγια, ονειρεύομαι να εμπνέω όσους με τα δικά τους τα λόγια, αναζητούν την φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου