Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Σεπτ στο Δεύτερο ΕΡΤ 103,7 : Hiras, SEDE VACANTE και ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ

Το Σάββατο 5 Σεπτ 2020 (ώρα 3 με 5) στην εκπομπή Δημόσια Διαβούλευση του Μανώλη Νταλούκα θα μεταδοθεί συνέντευξη του Γιάννη Κιουρκτσόγλου (ιδρυτικό μέλος των ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ) και θα γίνουν τηλεφωνικές συνδέσεις με Hiras (Κώστας Χήρας / Do not trust Robots κ.α) και το συγκρότημα SEDE VACANTE. Δεύτερο ΕΡΤ 103.7


Η πρώτη σύνθεση των ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ. Από αριστερά, όρθιοι: Γιάννης Κιουρκτσόγλου, Νίκος Λογοθέτης, Νίκος Δαπέρης, Βλάσης Μπονάτσος. Κάτω, ο Τάκης Μαρινάκης. Φωτογραφία του Γιάννη Κύρη, στο κλαμπ Hobby, 1970.

50 χρόνια πέρασαν από τον σχηματισμό του ιστορικού συγκροτήματος ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ και την κυκλοφορία του πρώτου τους σινγκλ «Γαρύφαλλε Γαρύφαλλε». Ποιος ήταν ο Γαρύφαλλος;

Ο συνθέτης του θρυλικού τραγουδιού, Γιάννης Κιουρκτσόγλου, δίνει συνέντευξη στον Μανώλη Νταλούκα, ενώ αναφέρεται και στα γεγονότα που οδήγησαν στον σχηματισμό των Πελόμα.



Ο Κώστας Χήρας (φωτο) γνωστός σαν Hiras, είναι Σερραίος μουσικός και ένας από τους περιζήτητους, στην διαφημιστική αγορά, Ευρώπης και Αμερικής.

Επιτυχημένος και στον χώρο της σύνθεσης τραγουδιών έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του μουσικού χώρου.

Τελευταία με τον Μonsieur Μinimal σχημάτισαν το πρότζεκτ Do not trust Robots, παρουσιάζοντας το πολύ καλό «Σταγόνα» με electronica μέσα και vintage ψυχεδελικούς ήχους.




Οι SEDE VACANTE είναι μέταλ-γκοθ συγκρότημα με έδρα την πόλη της Καβάλας.
Κυκλοφόρησαν τον δίσκο Skies Infernal, για τον οποίο γράφτηκαν επαινετικά λόγια σε Γερμανικά, Νορβηγικά και άλλα ευρωπαϊκά περιοδικά.

Έχουμε λοιπόν την περίπτωση, ενός συγκροτήματος της Καβάλας, που είναι γνωστό μέχρι τις Σκανδιναβικές χώρες, αλλά ...άγνωστο σχεδόν στην Ελλάδα! Συγχαρητήρια δια την τύχην μας. 



Στην εκπομπή Δημόσια Διαβούλευση, και σε τηλεφωνική σύνδεση θα μιλήσει ο Michael Tiko (φωτο), που όσο και αν ακούγεται απίστευτο, είναι ο Μιχάλης Τικόπουλος, γνωστός Δικηγόρος, της Καβάλας.

Πώς άραγε, ένας εν ενεργεία δικηγόρος, μεταμορφώνεται και σε γκοθ κιθαρίστα, τραγουδιστή και δεξιοτέχνη στα σύνθι;

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου