Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Tango with Lions, Melentini και Monsieur Doumani σε Δημόσια Διαβούλευση

Δεύτερο Πρόγραμμα ΕΡΤ 103.7. Σάββατο 28 Αυγ 2021. Ώρα 9 με 10 το βράδυ. Be there! 

 

Tango with Lions είναι το προσωνύμιο της τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Κατερίνας Παπαχρήστου (φωτο). Το πρώτο της άλμπουμ Verba Time, κυκλοφόρησε το 2010 και έλαβε εξαιρετικές κριτικές. Δεύτερο άλμπουμ ήταν το A Long Walk (2013), και τρίτο, το The Light (2018). Φέτος παρουσίασε το πολύ καλό σινγκλ The Strike (2021).

Η Μελεντίνη (φωτο) έχει δημιουργήσει τους Running Blue Orchestra «Γιατί το μπλε τρέχει από τα μάτια μας», όπως η ίδια λέει. Σπούδασε πιάνο και θεωρία από πολύ μικρή ηλικία. Αποφοίτησε από το Ωδείο και εργάστηκε ως δασκάλα μουσικής. Υπήρξε φοιτήτρια στο τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Κ.Π.Α αλλά, εγκατέλειψε τις σπουδές της για να αφοσιωθεί στη μουσική.

Το 2014 μετακόμισε στο Βερολίνο για να εξερευνήσει νέες μορφές ζωντανών τεχνών. Συνεργάζεται και με καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα. Στην εκπομπή θα μας μιλήσει για τον τελευταίο μεγάλο δίσκο της 9 Songs for post-greek films.

 

Οι Monsieur Doumani
(φωτο), είναι ένα εκπληκτικό νεοψυχεδελικό σχήμα από την Κύπρο. Ιδρύθηκαν στη Λευκωσία το 2011. Τα μέλη του γκρουπ είναι τρία (Αντώνης Αντωνίου, Δημήτρης Γιασεμίδης και Άντις Σκορδής). Στα τραγούδια τους εκφράζονται στην Κυπριακή Διάλεκτο. Έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές από εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ όπως η βρετανική εφημερίδα The Guardian, το γαλλικό περιοδικό Les Inrockuptibles κ.α.

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει ο νέος τους δίσκος με τίτλο Pissourin. Θα μας μιλήσει ο αρχηγός του συγκροτήματος Αντώνης Αντωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου