Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Πάνος Μπίρμπας, Αθηνά Κοντοδήμα και The Silent Wedding σε Δημόσια Διαβούλευση

Το Σάββατο 26 Φεβρ 2022 στην εκπομπή Δημόσια Διαβούλευση του Μ.Νταλούκα, καλεσμένοι είναι : ο Πάνος Μπίρμπας, η Αθηνά Κοντοδήμα και το χέβυ μέταλ συγκρότημα The Silent Wedding. Δεύτερο Πρόγραμμα ΕΡΤ 103.7 ώρα 9 με 10 το βράδυ. Be There!


Ο Πάνος Μπίρμπας
, από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της σύγχρονης νεανικής σκηνής στην Ελλάδα, εργάζεται και ως κοινωνικός λειτουργός στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, σε ζητήματα ένταξης και εργασίας.

Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, με τίτλο “Mournful” κυκλοφόρησε το 2013 σε επιμέλεια και παραγωγή του Lolek. Το 2016 κυκλοφόρησε μαζί με τους Dustbowl τον δίσκο “The Great Fandango”. Το 2017 παρουσίασε το δεύτερο προσωπικό του LP, με τίτλο «Finchley Road», που αποτυπώνει τα χρόνια που έζησε στο Λονδίνο. 
Τελευταίο του πόνημα, το τραγούδι Pull Me Out. γραμμένο για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ εμείς οι υπόλοιποι τους προσπερνούμε, σφυρίζοντας αδιάφορα, χωρίς να απλώσουμε το χέρι μας να βοηθήσουμε.



Η Αθηνά Κοντοδήμα
, κατάγεται από την 'Ηπειρο αλλά ζει μόνιμα στην Αθήνα. Ξεκίνησε από πολύ μικρή να τραγουδά αρχικά με αγγλόφωνο ρεπερτόριο. Εδώ και μερικά χρόνια, έχει κάνει στροφή στον ελληνικό στίχο και γράφει τραγούδια που κάποια έχουν  επιρροές από το παραδοσιακό μας τραγούδι, άλλα, από το λεγόμενο έντεχνο, όλα όμως με ιδιαίτερο ποπ ήχο .

Τελευταία κυκλοφορία της το τραγούδι Το ίδιο έργο.

 


Οι The Silent Wedding
 παρουσίασαν πρόσφατα το άλμπουμ Ego Path. Είναι ένα μελωδικό heavy metal συγκρότημα το οποίο σχηματίστηκε το 2008 και αποτελείται από τους Μάριο Καραναστάση (Vocals), Δημήτρη Κατσαρό (Guitars & Samples), Γιάννη Θερμό (Keyboards & Backing vocals), Γιώργο Κριθάρη (Bass) και Ρένο Λιαλιούτη (Drums & Percussion). Έχουν κυκλοφορήσει 3 LP και ένα EP, έχοντας λάβει εξαιρετικές κριτικές από τύπο, blogs και ραδιόφωνα σε όλο τον κόσμο.
Το Ego Path, τίτλος του τελευταίου τους άλμπουμ, έχει διφορούμενη έννοια – μπορεί να ερμηνευτεί «εγωπάθεια» αλλά και «προσωπικό μονοπάτι».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου