Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Βασίλης Καζούλης και Λευτέρης Χαρίτος σε Δημόσια Διαβούλευση

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022
στην εκπομπή Δημόσια Διαβούλευση του Μ.Νταλούκα, καλεσμένοι είναι : o τραγουδοποιός Βασίλης Καζούλης και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος. Δεύτερο Πρόγραμμα ΕΡΤ 103.7 ώρα 9 με 10 το βράδυ. Be there!

Ο Βασίλης Καζούλης είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς του ελληνικού ροκ. Έχει παρουσιάσει εξαιρετικής ποιότητας τραγούδια, όπως "Φανή", "Αν ήσουν άγγελος", "Κάτι να γυαλίζει", "Άννα (Αεροπλάνα)", "Το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό", και πολλά άλλα, όλα σε δικούς του στίχους και μουσική.
Γεννήθηκε στο χωριό Ασκληπειό της Ρόδου. Είναι αυτοδίδακτος στην κιθάρα και απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ. Μετά τη Σχολή, υπηρέτησε για δύο χρόνια στην Αεροπορία, απ' όπου όταν απολύεται έχει έτοιμη ήδη την πρώτη συλλογή τραγουδιών του. Δισκογραφικά εμφανίστηκε το 1987, με το άλμπουμ «Μπλε Μωρό» στο οποίο περιλαμβάνεται η μεγάλη του επιτυχία "Φανή". Ακολούθησαν πολλά μεγάλα άλμπουμ, EP και singles.


Ενδεικτική δισκογραφία :
«Μπλε Μωρό» ( Lyra/1987)
«Τρύπια Καπέλα» (1989/Minos EMI)
«Κάτι να γυαλίζει» (1992/ Minos EMI)
«Βορεινό λιμάνι» (1995/Minos EMI)
«Τα φιλιά του Αυγούστου» (1998/Lyra)
«Τόσες αποστάσεις» (ζωντανή ηχογράφηση από το Μετρό, 2000/Lyra)
«Ραντεβού στην Εθνική» (2001/Lyra)
«Μόνο να μου γελάς» (2004/Lyra)
"Απ' το Λίβερπουλ στη Σαντορίνη" (2009/ΕΠΤΑ 7 - Legend)
"Λευκός Ουρανός" (2014/XRC RECS USA)


Ο Λευτέρης Χαρίτος
γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Αν και μικρός ήθελε να γίνει Φυσικομαθηματικός σπούδασε σκηνοθεσία και τηλεόραση στο Royal College of Art του Λονδίνου. Έχει διδάξει την τέχνη του κινηματογράφου σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πάμε Σινεμά» του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Πολιτισμού. Σήμερα είναι ο επικεφαλής σκηνοθέτης της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Άγριες Μέλισσες». Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους, όπως:

1990 Το Φθινόπωρο που οι Νύχτες μεγαλώνουν
1993 Φράουλες
1994 Μια εβδομάδα αργότερα
1998 Να με προσέχεις
2000 Φλεγόμενη Στέλλα
2011 Η Νύφη

Έχει σκηνοθετήσει αρκετές σειρές για την τηλεόραση μεταξύ των οποίων και την «Άμυνα Ζώνης» από το ομότιτλο βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη. Επίσης, στη σειρά «1821» του Σκαϊ, σκηνοθέτησε όλες τις ιστορικές αναπαραστάσεις.
Από τις καλύτερες μεγάλου μήκους δουλειές που έχει παρουσιάσει είναι το ντοκιμαντέρ Dolphin Man (2017), που περιγράφει τη ζωή του θρύλου των καταδύσεων Ζακ Μαγιόλ.

2 σχόλια:

  1. Τελειο! Υπάρχει κάποιο link για όσους δεν προλαβαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΤΑΛΟΥΚΑΣ5 Απριλίου 2022 - 8:20 μ.μ.

    https://webradio.ert.gr/deytero-programma/dimosia-diavoulefsi-o-vasilis-kazoulis-ke-o-lefteris-charitos-sto-deftero-programma-103-7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή