Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

SOCRATES- Mountains (Live, στο κλαμπ ΚΥΤΤΑΡΟ, 1980)

Ένα πολύ όμορφο έργο της Αγγελικής Σκούρτη. Οι Socrates, στον δρόμο της ψυχεδελικής νεολαίας και με "επιστέγασμα" τον Jimi Hendrix.


Mountains all around me
reaching out to heaven

Wild and full of colours
standing proud forever 

Mountains all around me
reaching out to heaven

Wild and full of colours
standing proud forever





Το τραγούδι σε ζωντανή εκτέλεση από συναυλία των Socrates στο κλαμπ ΚΥΤΤΑΡΟ, 16 Νοεμβρίου 1980. Παίζουν : Σπάθας, Τουρκογιώργης, Αντύπας, Πολύτιμος. Η ιστορική αυτή εκτέλεση, παρουσιάζεται για πρώτη φορά...

 

1 σχόλιο:

  1. -...με αφορμή τα ως άνω, ας μου επιτραπεί να αναφέρω κάποια λόγια του ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΥΡΚΟΓΙΩΡΓΗ
    (ας του ευχηθούμε με όλη τη δύναμη της καρδιάς μας το ΚΑΛΛΙΣΤΟ σε σχέση με την Υγεία του) αναφορικά με τη σχέση που είχαν οι SOCRATES DRANK THE CONIUM με τον κόσμο τους αλλά και τη στάση του πάντα κοντόφθαλμου ελλαδίτικου πολιτικαντισμού απέναντί τους:
    "Αξίζει να αναφέρω την ιδιαίτερη σχέση που είχαμε με τον κόσμο μας. Τους γνωρίζαμε σχεδόν όλους με τα μικρά τους ονόματα. Ήταν μια σχέση τελείως φιλική. Στο "Κύτταρο" δεν έρχονταν ποτέ άσχετοι. Όσοι ήταν μέσα αγαπούσαν το ροκ και ήξεραν πολλά πράγματα πάνω σε αυτό. Αργότερα διάφοροι χαρακτήρισαν το κοινό μας ελιτίστικο. Αν ελίτ είναι κάποιος που ενδιαφέρεται γι'αυτό που ακούει, το ψάχνει, ενημερώνεται και το αγαπάει πραγματικά, τότε ναι, το κοινό μας είναι ελίτ.
    Το ροκ στη δεκαετία του εβδομήντα, παρόλο που είχε ένα τεράστιο κοινό, δεχόταν μεγάλο πόλεμο από τα πολιτικά κόμματα, τα οποία το χαρακτήριζαν ξενόφερτο! Εμείς δεν είχαμε γραφτεί ποτέ σε κάποιο πολιτικό κόμμα, απλά επειδή δεν γουστάραμε καθοδήγηση από κανέναν.
    Η στάση ζωής μας, η γενική συμπεριφορά μας, η μουσική μας και οι στίχοι μας έδιναν ακριβές στίγμα του τί πιστεύαμε. Δυστυχώς το μυαλό αυτών των ανθρώπων δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει έναν καλλιτέχνη που είναι "βαρεμένος" και δοσμένος αποκλειστικά σε αυτό που κάνει, αν δεν τον βάλει στα καλούπια που θέλουν αυτοί.
    Ό,τι μεγάλο συνέβαινε στον χώρο του ροκ, περνούσε στα ψιλά γράμματα των πολιτικών εφημερίδων. Σκεφτείτε ότι μόνοι μας είχαμε γεμίσει το Καυταντζόγλειο στη Θεσσαλονίκη και δεν έγραψε κανείς τίποτα. Σαν να μη συνέβη!
    (Σελίδα 115 από το πόνημα του ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΥΡΚΟΓΙΩΡΓΗ "Το Συγκρότημα", ΙΑΝΟS, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007)

    ΑπάντησηΔιαγραφή