Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ –Κερδίζει επάξια το βραβείο της ανοιχτής παλάμης!

Διαμαρτυρήθηκε ο Φον Τρούσας, ότι τον κατηγορήσαμε άδικα, και προσπάθησε να κουκουλώσει την γκάφα του, κάνοντας όμως, όπως ήταν και αναμενόμενο, μεγαλύτερη  γκάφα.
Μας λέει λοιπόν, ότι υπήρξε γκρουπ με το όνομα Greeks που έβγαλε δίσκο το 1967, μόνο που έπεσε ....λίγο έξω και τους μπέρδεψε με τους άλλους Greeks, το συγκρότημα της χρυσής νεολαίας.
Κατά το κοινώς λεγόμενο, μπέρδεψε ως Δελαπατρίδης, το σώβρακο με τη γραβάτα.
Το μπέρδεμα αυτό, το χαρακτηρίζει «ψύλλο στ άχυρα», δηλαδή μια μικρή αβλεψία.

Γεια σου Δελαπατρίδη αθάνατε!
Ομολογείς δηλαδή, ότι είσαι εντελώς βλάκας.
Όλα αυτά που γράφεις για τους Greeks, το κουαρτέτο που με τραγουδίστρια την Εύη Μυλοπούλου, διασκευάζει ελληνικές επιτυχίες Θεοδωράκη, Χταζιδάκι κ.α, είναι γνωστά, τα ξέραμε.

Το νόημα της ανάρτησης ήταν άλλο: ότι δίσκος με τους The Greeks, το ποπ συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, στην Music Box, δεν υπάρχει. 

Εσύ έγραψες στο βιβλίο σου, πως οι Greeks που έβγαλαν την «Μπαλάντα ενός μικρού» και το «Lets dance China», κυκλοφόρησαν στην Music Box, και έναν μεγάλο δίσκο. Εσύ δεν το έγραψες;
Κι εγώ σου είπα πως τέτοιος δίσκος αυτών των The Greeks, στην Music Box, δεν υπάρχει.
Τι δεν κατάλαβες;

Ζητάς τώρα τι; Να απαλλαγείς λόγω βλακείας;
Πάλι;
Αν κάποιος, μιλώντας για τον Διονύση Σαββόπουλο, γράψει τη δισκογραφία του Πάνου Σαββόπουλου, δεν είναι άσχετος; Είναι δικαιολογία να πει, ε καλά, Σαββόπουλος ο ένας, Σαββόπουλος και ο άλλος, λίγο ...μπερδεύτηκα;

Το site όπου πωλείται ο δίσκος, στην τιμή των 200 δολαρίων! Αν πατήσεις τη ετικέτα που γράφει GREEKS, σε οδηγεί στην κάτω φωτό δείχνοντας έτσι, ψευδώς, πως πρόκειται για το συγκρότημα της Χρυσής Νεολαίας.

Αλλά, υπάρχει και κάτι σοβαρότερο.
Ο Δελαπατρίδης, παρουσίασε και λινκ το οποίο έχει τον δίσκο των άλλων Greeks, προς πώληση και μάλιστα στην τιμή των 200 δολαρίων!
Οι αγιογδύτες που πουλάνε τον δίσκο, τι σύμπτωση, τον 
«μπερδεύουν» κι αυτοί. 

Τον συσχετίζουν δηλαδή επιτήδεια μέσω «ετικέτας», και με αναφορά "ενός σίνγκλ" με το συγκρότημα The Greeks, της Χρυσής Νεολαίας, ώστε να βρουν θύματα, ανάμεσα στους συλλέκτες. Στο «κόλπο» αυτό έχει πέσει θύμα κι ο Τρούσας ; Αυτά παθαίνει κανείς, όταν αντλεί τις πληροφορίες του από «συλλέκτες».

Εν κατακλείδι, δίσκος με το συγκρότημα GREEKS, όπως αναφέρει ο Τρούσας, δεν υπάρχει στην MUSIC BOX. Υπάρχει δίσκος με ελληνικές επιτυχίες, που δεν έχει καμία σχέση με το ιστορικό συγκρότημα. Για τον δίσκο αυτόν, κάποιοι έπεισαν τον Τρούσα, ότι είναι δίσκος των  GREEKS της Χρυσής Νεολαίας. Αφελής και άσχετος όπως είναι, την πάτησε. Κι έγραψε όσα του είπαν, χωρίς να έχει δει τον δίσκο!

Συνεπώς, αγαπητέ Φον, εδώ δεν έχουμε μόνο μία «αβλεψία», ένα μπέρδεμα, που έκανες παλιά και σε ξεβρακώσαμε τώρα. Εδώ έχουμε και ένα εμπόριο σημερινό. Ένα εμπόριο με δίσκους (κάποιος έχει φαίνεται πολλούς) που συσχετίζονται ψευδώς με το συγκρότημα The Greeks. Και αυτή την ψευδή συσχέτιση την επιβεβαίωνες  κι εσύ  με το βιβλίο σου. Κι αν δεν σε πιάναμε στα πράσα, δεν θα μας έλεγες ποτέ πως έγινε μπέρδεμα. Ή θα το έλεγες, αλλά το ανέβαλες συνεχώς...εδώ και 17 χρόνια ;

ΥΓ- Από τον Γιάννη Αραμπατζή, μέλος των The Greeks, του ποπ συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα:

Παρακαλώ όπως διαμηνύσετε στον Φώντα Τρούσα πως ουδεμία σχέση έχει το συγκρότημα The Greeks με το συγκρότημα που εμφανίζεται στην Music Box. Τα όσα γράφει στο βιβλίο του, τα οποία συγχέουν τα δύο συγκροτήματα, τα θεωρώ απαράδεκτα. Απαράδεκτο επίσης θεωρώ, ότι καθυστέρησε επί δεκαεπτά χρόνια να επανορθώσει, και το έκανε, μόνο όταν αποκαλύφθηκε από το μπλογκ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ , η αλήθεια. Θεωρώ επίσης ότι οι διάφοροι  που με οποιονδήποτε τρόπο συνδέουν το συγκρότημά μου The Greeks, με δίσκους που πωλούν, με ζημιώνουν.  Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.




4 σχόλια:

  1. Ανήκω σε κλαμπ θαυμαστών του Φον Τρούσα. Πότε θα γίνει η απονομή του βραβείου;
    Θα το παραλάβει ο ίδιος ή διά αντιπροσώπου; Ενημερώστε μας διότι αδημονούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απονομή θα γίνει σε ειδική τελετή μέχρι το τέλος του χρόνου. Τα Βραβεία της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ , δίνονται φέτος, απο το μπλογκ για πρώτη φορά, και ελπίζουμε να γίνουν θεσμός. Υπάρχουν και άλλοι που θα τιμηθούν με ανάλογα βραβεία. Θα ενημερωθείτε συντόμως.

      Διαγραφή
    2. Α τι καλά...και το βραβείο φαντάζομαι πως θα του απονεμηθεί για την ταύτιση GREEKS εξωτερικού και GREEKS εσωτερικού. Θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει μνεία και στο Κιθαροσόλι. Και αυτή είναι μία σπουδαία εργασία του θα πρέπει να το παραδεχτείς.

      Διαγραφή
  2. μας τα κανατε τσουρεκια με αυτη τη διαμάχη
    η ιστορια του ελληνικου ροκ ν ρολλ
    δεν εχει αναγκη απο πολέμους αλλά
    από κοινή προσπάθεια να καταγραφούν
    οι πρωτοπόροι της δεκαετίας του 60
    πριν προλάβουν να φύγουν
    (μια και τοώρα είνα 70άρηδς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή