Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ : Τα σύγχρονα νεοφιλελεύθερα συστήματα, είναι πιο σκληρά από το νόμο της ζούγκλας...

Ο Θοδωρής Βλαχάκης (Φωτο : Μ.Νταλούκας, 2015)

Πρόγονε Πίθηκε, εσύ τι λες;
Πώς βλέπεις τις καινούργιες Αγορές;

Ο Θοδωρής Βλαχάκης, με τους στίχους του στο Πρόγονε Πίθηκε, διατυπώνει με εξαιρετικά καλλιτεχνικό τρόπο, μία ερώτηση, που έχει απασχολήσει πολλούς :  Οι Νόμοι  των Αγορών,  διαφέρουν άραγε, και σε τι, από τους Νόμους της Ζούγκλας; Σύμφωνα με τον Δαρβίνο, υπήρξε μία εξελικτική διαδικασία που οδήγησε τον Πίθηκο σε κοινωνία Ανθρώπου. Όμως, αν δούμε, αυτή την κοινωνία, αυτόν τον καθημερινό και βασανιστικό παραλογισμό, των Θεσμών, Δανειστών και άλλων αιμοβόρων Απρόσωπων, αναρωτιόμαστε :  Είναι αυτό Εξέλιξη;  Και πώς θα μπορούσαμε να ονομάσουμε, όλες αυτές  τις  λεγόμενες Αγορές, αν όχι,  Θηρία;Ο Θοδωρής Βλαχάκης,  γεννήθηκε το 1957, στην Κρήτη.
Υπήρξε ένθερμο φρικιό στις αρχές του 1970, που αλλάζει όμως, και προς το τέλος της δεκαετίας αποκτά New Wave/ πανκ διάθεση. Στράφηκε, μετά το 1981, στο Γκοθ, με την αγγλόφωνη περίοδο του ιστορικού συγκροτήματος, Magic De Spell.
Μετά την πενταετία 1980-1985, το συγκρότημα μετεξελίχθηκε σε Ροκ, που μας έδωσε (μετά το 1993) και τραγούδια με ωραίο ελληνικό στίχο,  σαν το «Διακοπές στο Σαράγιεβο».

Ακολουθεί, ένα απόσπασμα από συζήτηση του Μανώλη Νταλούκα, με τον Θοδωρή Βλαχάκη....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου