Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΠΡΩΤΗ Η ΣΟΥΗΔΙΑ, ΣΤΗΝ 19η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

"We are the heroes of our time But we're dancing with the demons in our minds..."

Η Σουηδία, με το τραγούδι «Heroes»,  είναι η νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision 2015.
O τραγουδιστής Måns Zelmerlöw, πολύ καλός, κατέκτησε την πρώτη θέση, με 365 βαθμούς.
Το ελληνικό τραγούδι, που ερμήνευσε η Μαρία Έλενα Κυριάκου, μετριότατο, κατέλαβε την 19η θέση. Ψηφίστηκε (μάλλον από υποχρέωση), από την Αλβανία με 10 βαθμούς, την Αρμενία με 5 βαθμούς και την Κύπρο με 8 βαθμούς (σύνολο 23 βαθμοί).
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν τα «μαργαριτάρια» της Μαρίας Κοζάκου, δημοσιογράφου της ΝΕΡΙΤ, η οποία σε ρόλο παρουσιάστριας, σχολίαζε δυστυχώς,  τον Διαγωνισμό.
Ο συμπαρουσιαστής, Γιώργος Καπουτζίδης, έσωζε την κατάσταση, όσο μπορούσε βέβαια, αφού η Κοζάκου, δεν είχε μέτρο.

Το θλιβερό για την Ελλάδα, αποτέλεσμα, ήταν αναμενόμενο, εφόσον οι «φωστήρες» της ΝΕΡΙΤ, παρέδωσαν τον Διαγωνισμό, στα χέρια εμπορικών συμφερόντων.
Στην Σουηδία, η διαδικασία για την ανάδειξη του υποψήφιου τραγουδιού, κρατά 9 μήνες, και αποτελεί σοβαρότατο καλλιτεχνικό γεγονός, το γνωστό Melodifestivalen.
Εκεί, πράγματι γίνεται μία Εθνική προσπάθεια, που προκαλεί όχι μόνο την ανάδειξη, νέων καλλιτεχνικών ιδεών, αλλά και την ανάπτυξη της οικονομίας.
Στον μεγάλο τελικό, που γίνεται στη Στοκχόλμη, πολλοί τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα, μόνο για να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ. To Heroes, σύνθεση των Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb και Linnea Deb, αναδείχτηκε από αυτό ακριβώς το αξιόλογο Φεστιβάλ Melodifestivalen , στις 14 Μαρτίου 2015, και πήρε το εισιτήριο για την Αυστρία όπου έγινε και ο Διαγωνσιμός της Eurovision 2015.
Στην ΝΕΡΙΤ, αντίθετα,  η «δημιουργική ομάδα», που ανέλαβε την διοργάνωση για την επιλογή τραγουδιού, δεν μπήκε στον κόπο να κάνει τίποτε άλλο, από το να ...παραδώσει την ευθύνη σε κάποιες δισκογραφικές εταιρείες. Έτσι είχαμε ένα μετριότατο τραγούδι, το «The Last Breath», που άφησε την τελευταία του πνοή, τερματίζοντας στην 19η θέση.

Το συμπέρασμα, που βγαίνει είναι, ότι η ΕΡΤ που από την Δευτέρα αντικαθιστά  τη ΝΕΡΙΤ, θα πρέπει να αλλάξει πολλά. Χρειαζόμαστε, δουλειά, νέα πρόσωπα και νέες ιδέες. 

3 σχόλια:

  1. διαφωνω με το σχολιασμο του νταλουκα..το τραγουδι μας ηταν κακο οχι για τους λογους που αναφερεις,καμια σχεση δηλ.επισης στο τελος λες οτι χρειαζεται η ερτ νεα προσωπα νεες ιδεες κτλ..πού και ποτε στα χρονικα της ερτ ειδες να μπαινουν νεα προσωπα με αξια κτλ?η ερτ ειναι τιγκα στα λαμογια!! παλι οι ιδιοι θα μπουν! και κατι αλλο.ουσιαστικα η ιδια διαδικασια ειχε ακολουθηθει και με την επιλογη του τραγουδιου με νικητρια την παπαριζου.οσο για το νικητη σιγα το τραγουδι ρε παιδια.απο τα χειροτερα ηταν το καλυτερο.προσωπικα εμενα μου αρεσε της λετονιας αν αυτο λεει κατι.τραγουδι που χτυπαει στο παλμο της συγχρονης εποχης ισως κ λιγο πιο μπροστα απο την εποχη του.το νικητηριο τραγουδι θα ειχε καποια επιδραση πριν 3-4 χρονια ισως.γενικα φετος η ποιοτητα των τραγουδιων ηταν αρκετα μετρια.ποιοτητα οσο μπορεις να την πεις για εναν τετοιο θεσμο.τωρα για το αν κρατησε 9 μηνες στη σουηδια η διαδικασια για να αναδειχθει το νικητηριο τραγουδι συγκριτικα με την ελλαδα αυτο ακουγεται κ φανταζει ονειρο θερινης νυκτος και ουτοπικο.σιγα μην ασχοληθουν εδω με φεστιβαλ με προετοιμασιες και διαδικασιες που χρειαζονται λεφτα.εδω ο κοσμος πειναει τρωει απο τα σκουπιδια η eurovision μας μαρανε.απλα καναμε τη συμμετοχη μας για να δωσουμε το παρον.ετσι το ειδα εγω.καλα τα σχολια,αλλα μου θυμιζουν κατι κατοχους πανακριβων πολυτελων αυτοκινητων πχ που δεν εχουν 5 ευρω βενζινη να τους βαλουν.τελος και οι γερμανοι εχουν λεφτα και εκαναν προετοιμασιες κτλ αλλα αυτο δεν τους εσωσε.μια κουλουρα πηραν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τραγούδι της Κυριάκου ήταν απαράδεκτο. Συμφωνώ με τον Νταλούκα. Συμφωνώ ότι και η Κοζάκου έλεγε πολλέ βλακείες. Όταν μάλιστα εμφανίστηκε ο Αλβανός παρουσιαστής, άρχισε να κοροιδέυει τα ρούχα που φοράει, και την έκοψε ο Καπουτζίδης λέγοντας "μην τον κοροιδεύεις, αυτός θα μας ψηφίσει...". Ρε που την βρήκαν αυτήν την Κοζάκου;;

      Διαγραφή
    2. ενώ νομιζεις η νεριτ που αλλαξε το ονομα δεν εβαλε λαμογια χα χα ο άλλος εκανε εκανε δικη του δημοσια δημοσια τηλεοραση γι αυτό...κα τα αλλα δεν θα επρεπε να παιρνουμε σε αυτο

      Διαγραφή