Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Επανακυκλοφορία παράνομων κασετών Άσιμου-Η Β-οtherSide κάνει την αρπαχτή της χρονιάς

Η «ανεξάρτητη» δισκογραφική Β-οtherSide, ανακοίνωσε επανακυκλοφορία όλων των παράνομων κασετών του Νικόλα Άσιμου, σε μαύρα και ...χρωματιστά βινύλια, όπως και μπέλα κασετίνες, με ταμπέλα και με έξτρα υλικό.
Οι επανεκδόσεις των κασετών, θα είχαν νόημα, αν δεν απευθύνονταν σε στενή αγορά συλλεκτών, και δεν μετάλλαζαν το «παράνομο» και αυθεντικό υλικό, σε  συλλεκτικό.
Τα «αντικοινωνικά σουξέ» του Νικόλα, δεν μπορούν να γίνουν αριθμημένα χρωματιστά βινύλια, για να ξεπουληθούν.
Σε αυτό το ιστορικό υλικό, υπάρχει ένα ιδιαίτερο ήθος, που έχω την αίσθηση, πως από τους "εταιρειάρχες", αγνοείται.
Νόημα επίσης, θα είχε, αν κάποιο ίδρυμα, (το Υπουργείο Πολιτισμού για παράδειγμα),  επανέκδιδε τις κασέτες, και μάλιστα δωρεάν ή με συμβολική τιμή.


Γνωστός Δελαπατρίδης, και κολλητός φίλος του ιδιοκτήτη της Β-οtherSide, γράφει στην Lifo, πως η επανακυκλοφορία αυτή, έγινε για να μας αποδείξει ότι... ο Άσιμος έγραφε τραγουδάρες!
Αυτό όμως, το ξέρουμε, δεν περιμέναμε έναν Μίμη να μας το πει. Και ο καθένας μπορεί να μπει στο ίντερνετ, και ν ακούσει τα τραγούδια. Αν πάλι, υπάρχουν και κάποια παιδιά, στα πιο απομονωμένα και φτωχά χωριά,  που δεν έχουν ίντερνετ, και δεν ξέρουν τα τραγούδια του Νικόλα, θα τα μάθουν άραγε, μέσα από μία έκδοση που δεν θα έχουν την ευκαιρία, ποτέ να αποκτήσουν; Διότι, αφού η έκδοση, βγαίνει σε λίγα αριθμημένα αντίτυπα, απευθύνεται στους πιο γρήγορους συλλέκτες. Αυτοί και θα έχουν ήδη κάνει την παραγγελία, και οι τρέλα μπέλα χρωματιστοί και μαύροι δίσκοι, είναι ήδη sold out. Οπότε;

Κλείνοντας, δεν μπορώ να μην σχολιάσω το μαργαριτάρι, που ο Δελαπατρίδης γράφει στην LiFo:

Τα τραγούδια του Άσιμου, κινούνται γύρω από τον αριστερισμό και την αναρχία

Αυτή είναι αναμφίβολα, η κοτσάνα της χρονιάς. Ο Άσιμος δεν ήταν ούτε αναρχικός, ούτε αριστεριστής. Ήταν Κροκ. 




4 σχόλια:

  1. Με την ίδια σκεπτική που κάνεις, θα μπορούσες κι εσύ να βγάλεις δωρεάν το βιβλίο σου με την ερωτική ιστορία του Σιδηρόπουλου και της Αναγνωστοπούλου.

    Σωστά;
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γερή αρπαχτή, πράγματι

    ΑπάντησηΔιαγραφή