Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Άντζι Καρατζά / Μυστικός Δείπνος / ΣτοΣχολείο / ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΪΟΣ 2017

Ο εικαστικός Δημήτρης Κριτσωτάκης, κάθεται στην θέση του ...Ιούδα! Ίσως γιατί είναι η μόνη θέση, που έχει σταχτοδοχείο. (Φωτ: Μ.Νταλούκας, 2017)

Έγιναν τα εγκαίνια, της μεγάλης γλυπτικής εγκατάστασης «Μυστικός Δείπνος», της Άντζι Καρατζά, στον χώρο του Σχολείου (Προποντίδος 51- Κολωνός). Η εγκατάσταση, παρουσιάζει 12 γατομαθητές, και έναν ακόμη ΓατοΧριστό!
Παράλληλα με την εγκατάσταση, η Καρατζά, παρουσιάζει επιλεκτικά, έργα από παλαιότερες περιόδους, έργα – σταθμούς που την οδήγησαν στην επιλογή του θέματος του Μυστικού Δείπνου.
Η Έκθεση, συμπληρώνεται από έργα, άλλων καλλιτεχνών.
 
Στα πήλινα πιάτα, είναι σχεδιασμένο το φαγητό: Ψάρια. Στην θέση του Ιούδα, βρίσκεται, αντί για πιάτο, σταχτοδοχείο.
Η καλλιτέχνις, προσδιορίζει το έργο της, με τα λόγια:

Στην ομορφιά της πίστης που δεν φανερώνεται.
Στην ομορφιά της πίστης Ενός Εαυτού.
Κι ας αυτο-προδίδεται.
Κι ας προδίδεται.
Στην ομορφιά της τέχνης, άρα και της ζωής.
Στην ΑΓΑΠΗ.
Σ' αυτόν που δεν προδίδει για οποιοδήποτε τίμημα, με οποιαδήποτε τιμή.
Ιδέες και ιδεολογία.
Έχω μια ιδέα.
Μυστική.
Και θα την κοινοποιήσω.
Μυστικός δείπνος.

Η Πρόσκληση:

Η ομάδα ΚΛΑΝΣ’πλας, σας προσκαλεί στην ατομική-μπουμ έκθεση του μέλους της, Άντζι Καρατζά, η οποία οργανώνει στο χώρο του Σχολείου μία μεγάλη γλυπτική εγκατάσταση – Μυστικό Δείπνο.

Παράλληλα, θα παρουσιάσει επιλεκτικά έργα από παλιότερες περιόδους, έργα – σταθμούς που την οδήγησαν στην επιλογή του θέματος.

Εγκαίνια: Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου 19:00-23:00.

Τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί φανερός δείπνος στον ίδιο χώρο στις 20:00.

Την Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου 19:00-22:00, θα πραγματοποιηθούν δεύτερα εγκαίνια για τους άπιστους(!?) ενώ η έκθεση θα κλείσει το Σάββατο 6 Μαΐου με ένα κάλεσμα μαθητών που θα εκθέσουν έργα τους στην αυλή του Σχολείου.

Ως εκ τούτου, η έκθεση θα παραταθεί μέχρι την Παρασκευή 19 Μαΐου και θα κλείσει πανηγυρικά με πάρτυ γενεθλίων της καλλιτέχνιδας!

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν, επίσης, έργα των ΚΛΑΝΣ’πλας (Καλλίνα Μαϊοπούλου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Άντζι Καρατζά, Νεκτάριος Αλεβιζόπουλος, Νίκος Μπονάτσος και Σταύρος Μπονάτσος), καθώς και των Βαγγέλη Καρατζά, Αλέξανδρου Καρατζά, Παντελή Κορδώνη, Ντόρας Μανδηλάρη και Φανούρη Μωραΐτη.

Η σούπα που θα προσφερθεί στον φανερό δείπνο, θα είναι φτιαγμένη από τον Δημήτρη Καρατζά.

Την έκθεση θα συνοδεύει έγχρωμος κατάλογος, μονόγλωσσος, σε πολυτελές κουτί πίτσας.

Μικρό τμήμα της έκθεσης με ασταρωμένες γάτες, θα εκτίθεται παράλληλα στο καφενείο Αστάρι, Μαραθώνος 28 και Γερμανικού, Μεταξουργείο.


1 σχόλιο: