Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Ανέκδοτος Πουλικάκος του 1980!

Ηχογράφηση από την ιστορική συναυλία «Παραμύθι χωρίς Όνομα» του Δημήτρη Πουλικάκου, που έγινε στο Σπόρτιγκ, στις 17 Φεβρουαρίου 1980.


Ακούστε τον Πουλίκα να τραγουδά με ελληνικούς στίχους δικούς του, το Γύρω-Γύρω στην Σκοπιά, σε μουσική του Bob Dylan. Η ηχογράφηση έγινε, με φορητό κασετοφωνάκι, από τον Δημήτρη Γιατρά.

Η συναυλία διοργανώθηκε από τον ζωγράφο Νίκο Λυμπερόπουλο.

Το νόημα (και μήνυμα) της εκδήλωσης, ήταν η δήλωση συμπαράστασης στον Δημήτρη Πουλικάκο, που κινδύνευε να οδηγηθεί σε δίκη, με την άδικη κατηγορία του ηθικού αυτουργού στην δήθεν δολοφονία της δεύτερης συζύγου του Λίλης (Χρύσας Παπαδάκη).

Η Λίλη, είχε πεθάνει από αναρρόφηση, τον Ιούλιο του 1975, στην Ολλανδία. Ήταν ένα ατύχημα. Ο πατέρας της, όμως, είχε άλλη γνώμη, μιλούσε για δολοφονία της κόρης του και μάλιστα θεωρούσε ηθικό αυτουργό, τον γαμπρό του, Δημήτρη Πουλικάκο.

Ο Πουλίκας, σε αυτή την υπόθεση, ταλαιπωρήθηκε για πάνω από 4 χρόνια. Τελικά, ο αρμόδιος εισαγγελέας που είδε ξανά τα στοιχεία, κατάλαβε ότι τα «πειστήρια» ήταν κατασκευασμένα και με δικαστικό βούλευμα απάλλαξε τον Πουλικάκο (και όλους τους φερόμενους «συνεργούς») από όλες τις κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου