Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

These Girls Rock! Νάντια Πυθαρά, Δανάη Κασίμη και Κατερίνα Μαγκώνη


Νάντια, Δανάη και Κατερίνα, ένωσαν τις δυνάμεις τους, σε μία εκρηκτική πανκ ροκ βραδιά. Τρεις από τις λίγες ελληνίδες front women, άξιες λόγου.
Τις είδαμε στο Remedy, στις 16 Φεβρουαρίου. To Remedy, ωραίο κλαμπάκι στο Ηράκλειο Αττικής, έχει την ατμόσφαιρα των παλιών καλών ημερών του Rodeo.

Όλες οι φωτογραφίες Μανώλης Νταλούκας, 2018. 


Η Νάντια Πυθαρά, τραγουδίστρια των Least Concern, είναι κάτοχος πτυχίου Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών (2008). Σπούδασε υποκριτική στην δραματική σχολή “Αρχή” της Νέλλης Καρρά (2010-2013).

Ως ροκ τραγουδίστρια, η κοπέλα κυριολεκτικά τα σπάει (πρέπει να την δεις σε live!).



Η Δανάη Κασίμη είναι μια περίπτωση μοναδική: Μία Νομικός που λαμπρύνει το πανκ στην Ελλάδα. Σπούδασε Νομικά και ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου, ειδικευμένη στο Εμπορικό Δίκαιο. Αν κάποιος την έβλεπε στα Δικαστήρια, ποτέ δεν θα πίστευε πως είναι η underground τραγουδίστρια του πανκ συγκροτήματος Toxic Rabbits.

Στο πρόσωπο θυμίζει την Deborah Harry, αλλά σκάλες πιο οργισμένη, πιο δυνατή, πιο ποιήτρια. Ο στίχος που γράφει, εκπληκτικός. Ποτέ πριν το ελληνικό πανκ δεν είχε τόσο δυνατό και εκλεπτυσμένο πολιτικό λόγο. 




Η Κατερίνα Μαγκώνη, είναι τραγουδίστρια στους Negative Contrast.
Σπούδασε φωτογραφία στα ΤΕΙ, και ασκεί το επάγγελμα του φωτογράφου.
Ροκ φυσιογνωμία με γκοθ πινελιές, σε γοητεύει το πάθος της, στα τραγούδια που ερμηνεύει.



1 σχόλιο:

  1. εκτιμω πολυ ολα τα ελληνικα συγκροτηματα ειτε με ελληνικο στιχο ειτε με ξενογλωσσο.ομως με τα ελληνικα συγκροτηματα με στιχο που δεν ειναι στα ελληνικα υπαρχει σοβαρο προβλημα. και πολλα μενουν στην αφανεια γι΄αυτο τον λογο. η πλειοψηφια των γκρουπ αυτων ειναι μεγαλα ταλεντα.αλλα χανονται και πανε απατα επειδη χρησιμοποιουν ξενο στιχο που δεν αγγιζει την ελληνικη ψυχη.ακομη και εαν καταφερει να επηρεασει θετικα ενα ελληνικο γκρουπ με ξενο στιχο δεν φτανει ποτε σε επιπεδα ενος ξενου γκρουπ που μιλαει στην μητρικη του γλωσσα.προσωπικα εμενα με στεναχωρει οταν ελληνικα ταλεντα στην μουσικη χανονται επειδη προσπαθουν να αλλαξουν την φυση τους.για μενα ο ελληνικος στιχος επηρεαζει πιο αμεσα την ελληνικη καρδια και ψυχη.μπορει να κανω και λαθος αλλα τουλαχιστον ετσι νιωθω εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή