Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Είδαμε τους Least Concern στην ΕΡΤ2

Οι Least Concern ήταν οι καλεσμένοι της εκπομπής Ες αύριον τα σπουδαία, που προβλήθηκε την Τρίτη 8 Μαΐου  2018 και ώρα 21:00 από την ΕΡΤ2. Το εξαιρετικό μουσικό σχήμα, αδικήθηκε. Η εκπομπή, είχε καλή φωτογραφία, αλλά δεν κατόρθωσε να δώσει κάτι ουσιαστικό από το έργο (αισθητική και νοήματα των τραγουδιών), ή από το εννοιολογικό πλαίσιο που περιβάλλει το συγκρότημα.



Οι υπεύθυνοι της σειράς, ακολούθησαν την εύκολη συνταγή: παίρνουμε κάποιους, τους περιφέρουμε σε τρία τέσσερα μέρη, κι ύστερα, κόβουμε λόγο και εικόνα στην τύχη. Συνδετικός- επεξηγηματικός λόγος ανύπαρκτος. Υποτιτλισμός (το γκρουπ είναι αγγλόφωνο) ανύπαρκτος. Μουσικά αποσπάσματα μικρά, για να μην πούμε αστραπιαία. Περισσότερο χάζευες της εκπομπή, όπως ξεφυλλίζεις αδιάφορα τις σελίδες ενός περιοδικού, παρά την παρακολουθούσες με ενδιαφέρον.

Έτσι, δεν γίνονται εκπομπές. Τα στελέχη της ΕΡΤ, θα πρέπει να προσέχουν σε ποιες εκπομπές δίνουν το πράσινο φως. Ντοκιμαντέρ, που αφορούν σε νεανικές δράσεις, όπως γίνονται στο BBC (με ουσιαστική πληροφόρηση), μέχρι τώρα, δεν είδαμε στην δική μας δημόσια τηλεόραση. Αυτός είναι και ο λόγος, που οι νέοι, γυρίζουν τις πλάτες στην ΕΡΤ, αφού και η ΕΡΤ, γυρίζει τις πλάτες σε αυτούς, ή, το πολύ, τους βλέπει στα γρήγορα και επιφανειακά. Δεν αντιμετωπίζει το νεανικό φαινόμενο σοβαρά, ούτε φαίνεται να έχει στρατηγική ανάδειξης των νέων δημιουργών, ως ανάχωμα στο ψευδεπίγραφο lifestyle, που εξαπολύουν τα ιδιωτικά κανάλια. Κρίμα.

Δείτε την εκπομπή ΕΔΩ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου