Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Το Ισραήλ με την Netta Barzilai κερδίζει την Eurovision- Στην δεύτερη θέση η Κύπρος

Η 25χρονη Ισραηλινή τραγουδίστρια Netta Barzilai (Νέτα Μπαρζιλάι) είναι η μεγάλη νικήτρια του Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision 2018. «Την άλλη φορά, στην Ιερουσαλήμ!» φώναξε ενθουσιασμένη ενώ οι συμπατριώτες της χόρευαν από χαρά, κρατώντας σημαίες του Ισραήλ.



Το τραγούδι Toy, που χάρισε στην Netta Barzilai την νίκη, μοιάζει σαν παιδικό και αστείο, αλλά σην πραγματικότητα, είναι ένας ύμνος στην ενδυνάμωση και στην διαφορετικότητα, εμπνευσμένος από το κίνημα #MeToo. Πολύ σοβαρό λοιπόν, και καθόλου αστείο. 




Η Ελένη Φουρέιρα, έφθασε άγγιξε την κορυφή, αλλά τελικά, έμεινε στην δεύτερη θέση. Η Κύπρος, εμφανώς αδικήθηκε στην ψηφοφορία των επιτροπών των χωρών, όπου εκφράζονται πάντα, περισσότερο οι  πολιτικές παρά οι καλλιτεχνικές, προτιμήσεις.

Η τελική πεντάδα, ύστερα από την ψηφοφορία των επιτροπών των χωρών και του συστήματος televoting, είναι:

1.Ισραήλ
2.Κύπρος
3.Αυστρία
4.Γερμανία
5.Ιταλία





1 σχόλιο:

  1. ο συνδυασμος τραγουδιου και κοινωνικου μηνυματος ειναι παντοτε δεκτος και σεβαστος.ομως το τραγουδι του ισραηλ,με το συμπαθειο κιολας ως προς το αρθρο,ηταν μια βλακεια και μιση.αν καποιος μου εδινε εξουσια θα το τοποθετουσα τελευταιο σαν τραγουδι και πρωτο μονο για το κοινωνικο μηνυμα που περναει.τωρα γιατι βγηκε πρωτο? προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι το τραγουδι αγγιξε τις χορδες της κοινωνικης ευαισθησιας της ευρωπης.απο λυπηση το ψηφισαν και οχι επειδη λεγεται τραγουδι αυτο το πραγμα.αλλωστε η eurovision δεν ειναι και καποιος θεσμος ποιοτικος.αν και υπαρχουν και προσεγμενες δουλειες.καποιες χρονιες συμφωνουσα με τα αποτελεσμα οπως πχ με το euphoria.κρατουσε ενα στοιχειωδες επιπεδο ποιοτητας στα πλαισια του διαγωνισμου χωρις καραγκιοζιλικια.τωρα με αυτο το αποτελεσμα αποψε σκεφτομουν οτι αν ειχε παει ο μιχαλης ρακιντζης με το s.a.g.a.p.o μαλλον θα ειχε παρει την πρωτια ως αλλος lordie ή ρουσλανα.και οι πολλοι μπορει να κανουν λαθος ενιοτε συμφωνα με το τελικο αποτελεσμα.δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή