Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Η παρουσίαση στη ΒΑΒΕΛ, του βιβλίου Soundtrack, του Πάνου Χρυσοστόμου

Φωτο: Η Ειρήνη Τουμπάκη, η Ναταλία Ρασούλη, ο Πάνος Χρυσοστόμου και ο Γιώργος Παπαϊωσήφ.

Στην ΒΑΒΕΛ, σε αυτόν τον ωραίο χώρο τέχνης των βορείων προαστίων, έγινε χθες η παρουσίαση του βιβλίου Soundtrack/ Κουβέντα με δημιουργούς της μουσικής των εικόνων, του Πάνου Χρυσοστόμου. Η βραδιά έκλεισε με live ερμηνείες τραγουδιών σπουδαίων ελλήνων συνθετών, των οποίων οι συνεντεύξεις υπάρχουν στο βιβλίο. 


Το βιβλίο παρουσίασε ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου Γιώργος Παπαϊωσήφ, ο οποίος, αφού έδωσε ένα σύντομο ιστορικό της μουσικής στον κινηματογράφο, επαίνεσε τον συγγραφέα του Soundtrack, λέγοντας μεταξύ άλλων:


«22 τρανοί βραβευμένοι συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής, έλληνες και ξένοι, φιλοξενούνται στο βιβλίο του αγαπητού φίλου και συναδέλφου, Πάνου Χρυσοστόμου. Ένα βιβλίο που μοιάζει με ευρύχωρο, άψογα διακοσμημένο σαλόνι, ένας οικείος χώρος υποδοχής. για τους πιο γνωστούς μουσικούς της έβδομης τέχνης, με οικοδεσπότη έναν πραγματικά αθεράπευτο κινηματογραφόφιλο... 

Με τον Πάνο, γνωριζόμαστε περίπου τριάντα χρόνια, μαζί καθόμασταν στις δημοσιογραφικές προβολές, τότε στη δεκαετία του 90...
φτάσαμε λοιπόν στο καινούργιο του βιβλίο... ένα βιβλίο με συνεντεύξεις από τους μεγάλους έλληνες και ξένους δημιουργούς μουσικής στον κινηματογράφο. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες συμβαίνει κάτι το συνταρακτικό και συνάμα το γοητευτικό: στον πρόλογό του, ο Πάνος απελευθερώνει όλον τον ψυχικό του κόσμο. και εντελώς ακομπλεξάριστα τον απιθώνει σε εμάς, προσφέροντας αυτό που πραγματικά λάτρεψε μέσα από την ψυχή του. Αυτά τα οποία ο Πάνος λάτρεψε, ενδυναμώνουν τις γόνιμες εμμονές του.  Ερεθίζει τις αισθήσεις μας, όπως θα έκανε κάθε επαγγελματίας με καρδιά ερασιτέχνη - ο ίδιος έτσι θέλει να χαρακτηρίζει τον εαυτό του. Άνευ φόβου και πάθους, δίχως τεχνάσματα και σκοτεινές δημοσιογραφικές πηγές, ο Πάνος ρωτάει για όλα αυτά που θα θέλαμε εμείς να γνωρίσουμε για τους συνθέτες, αλλά δεν μας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να τους ρωτήσουμε. Σε αυτό το βιβλίο κάθε του ερώτηση, είμαστε εμείς...»

Περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα του, μπορείτε Να δείτε ΕΔΩ.

Ακολουθούν εικόνες από την χθεσινή βραδιά...
















 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου