Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Γιάννης Μηλιώκας, Rosey Blue και Sugar For the Pill σε Δημόσια Διαβούλευση

Το Σάββατο 5 Φεβρ 2022, στην εκπομπή Δημόσια Διαβούλευση του Μ.Νταλούκα, καλεσμένοι είναι ο Γιάννης Μηλιώκας, η Rosey Blue και η Vana Rose (Sugar For the Pill). Δεύτερο Πρόγραμμα ΕΡΤ 103.7 ώρα 9 με 10 το βράδυ. Be There!

Οι Sugar For the Pill
είναι ένα Indie / Shoegaze - Dream pop συγκρότημα από την Αθήνα που σχηματίστηκε το Μάρτιο του 2020. Αποτελείται από πρώην μέλη των Skinner Box (2012) και Dead Buildings (2009): Vana Rose (φωνητικά), Σπύρο Μητροκώτσα (κιθάρα), Ηλία Κωστακόπουλο (κιθάρα), Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο (τύμπανα) και Στέφανο Μανούση (μπάσο & πλήκτρα).



H Rosey Blue (Δώρα Τσίγκα), είναι από τα καινούργια και ελπιδοφόρα ονόματα της νεοψυχεδελικής σκηνής στην Ελλάδα. Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ Swans. Για τους επηρεασμούς της, η ίδια σε συνέντευξή της έχει πει : «Μεγάλωσα με πολλή μουσική στο σπίτι μου. Ηχογραφώντας σε κασέτες με τον πατέρα μου, που παίζει και μου έμαθε τα πρώτα κομμάτια στην κιθάρα, τραγούδια των Poll. Είδα στο δημοτικό σε videotape το “Jesus Christ Super Star” και το live των Pink Floyd και θυμάμαι ακόμα πώς πετούσαν τα γουρούνια πάνω από τον κόσμο. Στην ίδια ηλικία με συνεπήρε και η ταινία των Led Zeppelin, “The song remains the same”. Beatles, Κώστας Τουρνάς, Black Sabbath και μετά ήρθε μια φοβερή αγάπη για την ποπ των 90s (Backstreet Boys, Spice Girls, κτλ) ώσπου ξαφνικά μια μέρα μου έδωσαν μια κασέτα. Αυτή η κασέτα είχε μέσα John Lennon, Violent Femmes, Ozzy και Black Sabbath, Sonics και Joan Baez».



Περιττό να αναφέρουμε στοιχεία για τον εξαιρετικό, και γνωστό σε όλους μας, τραγουδοποιό Γιάννη Μηλιώκα. Τραγούδια του όπως τα «Για το καλό μου», «Ροζ», «Ποιμενικό Ροκ», «Γκρέκο Μασκαρά» και πολλά άλλα, έγιναν επιτυχίες σταθμοί στην ελληνική μουσική. Η συζήτηση μαζί του, νομίζουμε ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μην την χάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου