Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Lia Hide και Church of The Sea σε Δημόσια Διαβούλευση

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 στην εκπομπή Δημόσια Διαβούλευση του Μ.Νταλούκα, καλεσμένοι είναι η Lia Hide και το doom-gaze συγκρότημα Church of The Sea. Δεύτερο Πρόγραμμα ΕΡΤ 103.7 ώρα 9 με 10 το βράδυ. Be there!

H Lia Hide
έχει ένα πλούσιο παρελθόν στην ελληνική ηλεκτρονική σκηνή, με αρκετά κυκλοφορημένα albums, δεκάδες συνεργασίες και συμμετοχές σε πολυποίκιλα projects και διεθνείς συλλογές.

Το The Missing Fourth Guest είναι το νέο της πόνημα. Δανείζεται τον τίτλο του από την εναρκτήρια πρόταση του διαλόγου του Πλάτωνα Τίμαιος. Το άλμπουμ κινείται σε πειραματικά και σκοτεινά μονοπάτια. Πραγματεύεται θέματα που αφορούν τις κοινωνικές αδικίες, την υπαρξιακή κρίση και εμπνέονται από κλασικούς φιλοσόφους, όπου στον φανταστικό τους κόσμο, ο ακροατής μπορεί να βιώσει τις ταραχώδεις εποχές που ζούμε και να κάνει παραλληλισμούς με τις τραγωδίες που έπληξαν τον αρχαίο κόσμο. Η Κλασσική μουσική παιδεία της Lia είναι εμφανής, και συνδυάζεται αρμονικά με το dark post-wave ύφος του Aki’Base (μπάσο) και την φυσικότητα του George Rados (drums).



Oι Αθηναίοι doom-gazers Church of the Sea
κυκλοφόρησαν το πρώτο full length album τους με τίτλο Odalisque. Το εξώφυλλο παραπέμπει στον πίνακα «Η Μεγάλη Οδαλίσκη» του Γάλλου ζωγράφου Ζαν Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ (1814).

Σκοτεινό electronic rock, συνδυάζει την ατμόσφαιρα του shoegaze με το βάρος του doom metal. Μουσική με ονειρική διάθεση, αιθέρια φωνητικά, και παραμορφωμένους ήχους της κιθάρας και των synths. Beats που εισάγουν ανορθόδοξους sampled ήχους, όπως σπασμένες χορδές πιάνου ή το δοξάρι ενός βιολιού επάνω σε κύμβαλο. «Odalisque» είναι η ωδή στην ανεκπλήρωτη επιθυμία, τις λάθος επιλογές και την επίγνωση πως αν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, θα επαναλαμβάναμε ακριβώς τα ίδια λάθη και θα συμμετείχαμε ξανά και ξανά σε αυτόν τον σαδιστικό χορό µε απόλυτη συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου