Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - Το νόημα του ΝΑΙ και του ΟΧΙ

Διαδηλώτρια στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση για τη στήριξη του ΟΧΙ (Φωτ Μ.Νταλούκας, 3 Ιουλ 2015)

Το ΝΑΙ, δεν σημαίνει ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ.
Το ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, απευθύνεται παραπλανητικά  στο θυμικό, και είναι η ψευδής επιγραφή, μιας πολιτικής εξαθλίωσης. Τα συνθήματα ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ρίχνονται σαν προπέτασμα καπνού, για να κρύψουν, πως μια μικρή ομάδα αδίστακτων  πλουτοκρατών, απομυζά την Ευρώπη. 

Στην πραγματικότητα, το ΝΑΙ σημαίνει, επίθεση στην Ευρώπη, γιατί γίνεται επίθεση στους λαούς, και δεν υπάρχει, χωρίς τους λαούς, η Ευρώπη. Ιδιαίτερα, για τους Έλληνες, το ΝΑΙ, σημαίνει την συνέχιση του Χρέους υπό συνθήκες λιτότητας, σημαίνει διαρκώς και μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, διαρκώς και μεγαλύτερο ξεπούλημα του Εθνικού Πλούτου, διαρκώς και μεγαλύτερη κυριαρχία των Τραπεζών, ώστε να καταστραφεί τελικά, η μικρή ιδιοκτησία, να παρθεί, το με αίμα χτισμένο κάθε πέτρα και καημό σπίτι, να γκρεμιστούν, όλες οι Ιδέες Κοινωνικών Αγώνων, Αξιοπρέπειας, Ισότητας και Αλληλεγγύης. Αυτό είναι το ΝΑΙ. Και καλύπτεται πίσω από υποτιθέμενες οικονομικές αδήριτες αναγκαιότητες. Είναι ψεύδος.


Διαδηλώτριες στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση για τη στήριξη του ΝΑΙ (Φωτ Μ.Νταλούκας, 30 Ιουν 2015)

Από την αρχή, στόχος ήταν να πέσει η ελληνική κυβέρνηση, θεωρούμενη ως το «κακό παράδειγμα», που μπορούσε να κινητοποιήσει  Δυνάμεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, και να ανατρέψει την δικτατορία της Λιτότητας.  
Αυτό φάνηκε από την ίδια διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Γιατί, στα νούμερα, η ελληνική κυβέρνηση, είπε περίπου ΝΑΙ, στους εταίρους. Τα νούμερα όμως, δεν τους ενδιέφεραν. Τους ενδιέφερε, ότι, το παράδειγμα της κυβέρνησης στην Ελλάδα, το παράδειγμα μιας κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας με κορμό την Αριστερά, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, ως παράδειγμα, γιατί τότε, οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, θα πούνε «Μπορούμε κι εμείς!».

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ξένοι δημοσιογράφοι και μικρή διαδηλώτρια, στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση για τη στήριξη του ΟΧΙ (Φωτ Μ.Νταλούκας, 3 Ιουλ 2015)

Η Ελλάδα, δεν ήθελε να διαφωνήσει. Είναι ψέμα, ότι υπάρχει κρυφό σχέδιο, από την ελληνική κυβέρνηση, να βγούμε από την Ευρώπη. Το αντίθετο, η κυβέρνηση, έκανε, υποχωρήσεις, πολλές μάλιστα υπέρ το δέον, και παρουσίασε μια Πρόταση. Δεν ήταν βέβαια και η καλύτερη Πρόταση, ήταν όμως μια Πρόταση συναρτημένη με τους συσχετισμούς των Δυνάμεων όπως τους βρήκε, Πρόταση συναρτημένη με τις κοινωνικές αντοχές, παρακάτω δεν μπορούσαμε να πάμε.
Φτάσαμε στα όριά μας. Τη στιγμή όμως που φτάσαμε στα όριά μας, δηλωμένα και καθαρά, εκείνοι μας είπαν  «Ξεχάστε όσα κάναμε και συζητήσαμε πέντε μήνες, The Game is Over». Ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε αυτή την ιταμή φράση, είπε «Κύριε Τουσκ, εδώ δεν είναι παιχνίδι. Δεν είναι παιχνίδι, το 1.5 εκατομμύριο άνεργοι. Δεν είναι παιχνίδι, οι οικογένειες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν είναι παιχνίδι, η σύνταξη του παππού, που τρέφει μια οικογένεια ανέργων». Γι αυτό, απλά, δημοκρατικά και με χαμηλούς τόνους, η ελληνική κυβέρνηση, προκήρυξε Δημοψήφισμα. Οι Εταίροι, διαφώνησαν, περιγέλασαν την απόφαση, λοιδόρησαν τον Πρωθυπουργό. Γιατί;

Διαδηλωτές στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση για τη στήριξη του ΝΑΙ (Φωτ Μ.Νταλούκας, 30 Ιουν 2015)



Οι δυνάμεις, που θέλουν την συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας, δεν ανέχονται το Δημοψήφισμα. Δεν ανέχονται την Δημοκρατία στην Ευρώπη. Δεν ανέχονται να μπορεί να μιλήσει η κάθε Ελληνίδα, και ο κάθε Έλληνας, και να υπάρχει η περίπτωση να πει ΟΧΙ. Να υπάρχει αυτή η περίπτωση, να πει ΟΧΙ, δεν είναι ανεκτό.

Η κυριαρχία των ισχυρών του πλούτου, έφερε ένα έλλειμμα Δημοκρατίας, και μία υποβάθμιση των δικαιωμάτων των φτωχών.

Και αυτό φαίνεται καθαρά, και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά δυστυχώς και σε Ελληνικό. Αυτό αποδεικνύεται από θεωρίες όπως

« Αυτοί που είναι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές...»
Αντιγόνη Λυμπεράκη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, Το Ποτάμι

ή από «αριστοκρατικές» απόψεις, όπως 


«Από πότε ο λαός μίας χώρας έχει τις απαραίτητες γνώσεις και την ειδίκευση, για να ψηφίζει για σοβαρά οικονομικά ζητήματα, όπως είναι η πρόταση των θεσμών;»

που διατύπωσε η ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΑ Έλλη Παπαγγελή, που απαξιώνει συστηματικά τους φτωχούς, ενώ αρέσκεται σε χειροφιλήματα με τον Πρίγκηπα Αλβέρτο του Μονακό (φωτο).

Ο Θέμης Ανδρεάδης, στο Σύντααγμα, στη συγκέντρωση για τη στήριξη του ΟΧΙ (Φωτ Μ.Νταλούκας, 29 Ιουν 2015)

Σε αυτόν τον πόλεμο, θα πολεμήσουμε με τις ιδέες μας, με τα τραγούδια μας, με τους καλλιτέχνες, και τους ποιητές μας. Πάνω απ όλα, με την πίστη μας, ότι θα νικήσουμε. Με αυτά τα όπλα θα αντιμετωπίσουμε ακόμα, και τις ερπύστριες των ΜΜΕ, που σε συγχορδία απόλυτη, επαναλαμβάνουν το ίδιο : Αν ψηφίσετε ΟΧΙ, θα καταστραφείτε.
Οι ίδιοι γνωστοί και διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι, μας τόνισαν πολλές φορές, πως είναι άχρηστο και βλαπτικό το Δημοψήφισμα, και υπονόησαν ότι, εμείς ακόμα, είμαστε  άχρηστοι και βλαπτικοί, και ότι, αν πούμε τη γνώμη μας, δεν είναι ανεκτό. Με αυτή την έννοια, το Δημοψήφισμα, δεν είναι απλώς κάτι που αφορά, μισθούς συντάξεις. Είναι η ίδια η ψυχή μας, είναι το φρόνημα του Δημοκρατικού Λαού μας. Είναι η πρώτη μεγάλη Μάχη, για να αλλάξει η Ευρώπη. 

3 σχόλια:

  1. Θα περίμενα να σχολιάσεις ότι κάνουν προπαγάνδα μέχρι και με το τραγούδι του Μάλαμα που αναφέρεται σε δραχμή . . . έλεος πια αυτά τα ΜΜΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιο είδος δημοσιογραφίας υπηρετήσατε ολα αυτα τα χρόνια στην τηλεόραση κύριε Νταλουκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. giati ενοχλεί τους μενουμε ευρωπη και κάθε νεοδημοκρατη χαζομοντελακι κλπ.Μλαλλον εσεις αυτοι εκαναν 60% το οχι

      Διαγραφή